Rasthaber – İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, İran milletinin asla zulüm, adaletsizlik ve tahkir karşısında teslim olmayacağını ve düşmanlarını zillete düşüreceğini belirtti.
Şemhani bugün yaptığı açıklamada, ABD'nin İran'a karşı yasa dışı yaptırımlardan amacının İran milletinin araçları, güç ve kudret sağlayan imkanlarını kısıtlamak olduğunu belirterek, İran milletinin güvenlik ve savunma gibi ekonomi alanında da kendini yükseltebileceğini ifade etti.
Şemhani, "vur kaç" döneminin sona erdiğine işaretle, İran'a karşı her türlü hasmane girişime kesin yanıt verileceğinin altını çizdi.
Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Şemhani, füze programını İran'ın kudret faktörü olarak niteledi, Rusya ve Türkiye cumhurbaşkanlarının Suriye konulu üçlü Tahran zirvesi'ne katılmalarının İran'ın bölgesel kudretini yansıttığını ifade etti.
Şemhani İran'ın haftasonu Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) düzenlediği saldırı hakkında da konuştu.
İranlı üst düzey yetkili "İran'ın Irak Kürdistanı'ndaki son tepkisi Tahran'ın herhangi bir tehdide yönelik yanıtına örnek teşkil ediyor" dedi.
