Rasthaber – Suudi saldırgan koalisyonu son 24 saat içinde, Yemen’in çeşitli bölgelerini bombalamaya ve saldırmaya devam ederek, ağır can ve mal kaybına sebep oldu ve el-Hudeyde ateşkesini 77 kez ihlal etti.
El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre, Yemen operasyon iletişim ve koordinasyon odasında görevli bir yetkili yaptığı açıklamada, “Saldırgan koalisyonu el-Hudeyde’yı 190’dan fazla topçu atışları ve ağır silahlarla bombaladı. Mütecaviz koalisyon Heys şehri üzerinde de casus uçakları kullandı.” dedi.
Bu bağlamda Yemen Ordusu Sözcüsü Yahya Seri, Cumartesi akşamı bir açıklamada bulunarak, Suudi koalisyonunun tehlikeli saldırganlığının, koalisyon güçleri için acı verici sonuçları olacağı konusunda uyardı.
