Biz de Peygamerimize uyarak “ Ben Yemenliyim” sözünü küreselleştirelim

rasthaber

RASTHABER-Biz de Peygamerimize uyarak  “ Ben Yemenliyim”  sözünü küreselleştirelim.

Resulullah(sa) Yemen halkına olan ilgisini göstermek için buyurdu: “EnaYemaniyyun”, Ben Yemenliyim.

Biz de Peygamerimize uyarak  o hazretin  “ Ben Yemenliyim”  sözünü küresellleştirelim. Resulullah’ın(sa) Yemen halkı hakkında kullandığı ifadeleri ihya edelim. Yemenliler iman, kültür ve Ehlibeyt’e(as) muhabbette özel bir yere sahiptir.

İran’ın önde gelen hatiplerinden Hüccet’ul İslam Ali Rıza Penahiyan, Yemenli şehidleri anma  konferansında yaptığı konuşmada Resulullah’ın(sa) Yemenliler hakkında söylediği bu  söz üzerinde etraflıca durarak dünyanın her yanındaki müminlere şöyle seslendi : Dünyanın her yanında bulunan mümin ve devrimci gençler göğüslerine “ Ben Yemenliyim” yazsın. Bu hadis-i şerifin  Yemen halkının dostları tarafından yaygın şekilde kullanılması düşmanları korkuya salacaktır. Bu şiar yaygınlaşırsa  İmam-ı  Zaman’ın(af) zuhuruna ortam hazırlıyacak  “Yemani  Sancağının”  hidayet edici rolü daha iyi anlaşılacaktır. Yemen halkının tarihin akışını değiştireceğine inanıyoruz. Yemen’deki hadiseler “zuhur’un” alametlerinden ilkinin  hazırlık başlangıcıdır inşallah.

İslam dünyasının bütün sıkıntılarının temelinde “Harameyn-i Şerifeyn’in”  Habis Suud  Hanedanının esaretinde inlemesi  yatmaktadır.  Yemen halkının omuzladığı bayrak “Harameyn-i Şerifeyn’in”   kurtarılış arzusunun müjdecisidir.  Yemen’in  düşmanlarının kötü davranışı Allah’ın gizli lütuflarından olup bu ülke halkının basiret ve vahdetini kat kat artırmıştır.

Öte yandan İran’ın önceki Cumhurbaşkanı Dr. Mahmud Ahmedinejad, İmam Ali’nin(as) mübarek veladeti münasebetiyle Hazar kıyısında yeralan Babul şehrinde halka hitaben konuşmasında, müstekbir güçlerin sonunun yaklaştığına işaretle dünya mustazaflarının fevkalede bir haberi beklediklerini belirtti.Müstekbirlerin birçok ülkede birtakım kukla rejimlerin uzlaşmacı tutumuna bakarak beşeriyeti kontrolleri altına aldıklarını sandıklarını ve kesinlikle yanıldıklarını vurgulayan Ahmedinejad, Yemen’e yönelik vahşice saldırılara işaretle şöyle konuştu:”Şeytan bölgede büyük bir olayın vuku bulacağını biliyor. Yemen’e saldırısıyla Suudi Hanedanın yıkılıp yok olma sürecinde geri sayım başlamıştır.Müjdeler olsun ki, Emirilmüminin Ali’nin(as) soyundan O adalet güneşi yakında gelecek ve müstekbirlerin defterini dürecektir.”

Bu Haberi Paylaş