Beşar Esad'ın Seyyid Hasan Nasrallah'ın Şehadeti Dolayısıyla Taziye Mesajı

GİRİŞ: 30.09.2024 08:58      GÜNCELLEME: 30.09.2024 08:58
Rasthaber -  Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Siyonist rejimin terör saldırısı sonucunda Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın şehit edilmesi dolayısıyla taziye ve başsağlığı dileğinde bulundu ve direnişin liderinin şehadetiyle daha da güçleneceğini vurguladı.

Beşar Esad, şehit Seyyid Hasan Nasrallah'ın ailesine hitaben, “Siz, on yıllar boyunca, her türlü zorbalık ve acıya karşı gösterdiğiniz azim ve kararlılık ile her şeyden daha güçlü oldunuz.” dedi.

Esad, direnişin liderinin şehadetiyle zayıflamayacağını, aksine kalplerde ve zihinlerde daha da sağlam ve köklü kalacağını belirtti.

Suriye Cumhurbaşkanı, direnişin bir düşünce ve fikir olduğunu ve şehit Seyyid Hasan Nasrallah’ın bu düşüncenin hafızası ve tarihi olduğunu ifade etti.

Esad: "Şehit Seyyid Hasan Nasrallah, hâlâ hakikati yansıtan bir yol ve rota olarak kalacak. Kalbi direniş,  özü ise izzet ve haysiyet olan, yönü keramet ve şeref, ismi ise özgürlük (Filistin ve diğer işgal altındaki bölgeler) olacak." diye belirtti.

Suriye Cumhurbaşkanı, Lübnan milli direnişinin kesinlikle işgalcilere karşı mücadelenin ve hakkın yolunu sürdüreceğini belirtti.

Esad, Lübnan milli direnişinin, Filistin halkının adil davasını savunmaya devam edeceğini yineledi.

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM