İran Cumhurbaşkanı İmam Hamanei'den Mazbatasını Alarak Göreve Başladı

GİRİŞ: 28.07.2024 11:41      GÜNCELLEME: 28.07.2024 11:41
Rasthaber -  İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei'den mazbatasını alarak resmi olarak görevine başladı.

Mazbata töreni ise İmam Humeyni Hüseyniye'sinde İslam İnkılabı Lideri ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Devlet ve askeri makamların yanı sıra, yabancı misafirlerin ve büyükelçilerin, şehit ailelerinin de katıldığı bu  törende kararın okunması ile beraber Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve İslam Rehberi İmam Hamanei de konuştu.

İmam Hamnei konuşmasında, “Şehit cumhurbaşkanımızı kaybetmenin kamuoyunda yarattığı üzüntüye rağmen 14'üncü Cumhurbaşkanlığı seçiminin en iyi şekilde gerçekleştirilmesinden dolayı Allah'a şükrediyorum” ifadesinde bulundu.

Törende konuşan Pezeşkiyan ise, İran İslam Cumhuriyeti’nin büyük mimari İmam Humeyni, Şehit General Kasım Süleymani, Şehit Recai, Şehit Bahüner ve Şehit Reisi’yi saygıyla anarak konuşmasına başladı.

Pezeşkiyan, İran milletine seçimlere katılarak yeni cumhurbaşkanını seçmeleri nedeniyle teşekkür ederek, “Halkımıza ve devrim liderimize, halk için insaf ve adaletten başka bir yol seçmeyeceğimize söz veriyorum. Bütün kalbimizle bu insanlara hizmet edeceğimize söz veriyoruz. Şehitlerin, vatan için canını feda edenlerin yolunda duracağımıza söz veriyoruz. Birlik içinde olmak ve kanunlara uymak dışında ülkeyi gerçek konumuna, onur ve şerefine döndürmek mümkün değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Törenin başında ise İran İçişleri Bakanı Ahmed Vehidi, devredilecek hükümetin durumu ile ilgili son raporunu sundu.

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM