Trump: Harris Başkan Seçilirse Bir İsrail'iniz Olmayacak

GİRİŞ: 06.09.2024 14:18      GÜNCELLEME: 06.09.2024 14:18
Rasthaber -  ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump, Demokrat rakibi Harris'in başkan olması halinde Yahudileri terk edeceğini ve 'bir İsrail'lerinin olmayacağını' savundu.

ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, 5 Eylül Perşembe günü Las Vegas'ta Cumhuriyetçi Yahudi Kaolisyonu'nun 1000'i aşkın bağışçısına hitap etti. Trump, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürerken ABD'deki üniversitelerde yapılan Filistin'e destek eylemlerini 'Yahudi düşmanı propaganda' olarak nitelendirdi ve kendisinin başkan seçilmesi halinde bu üniversitelerin 'akreditasyonunu kaybedeceğini' savundu.

Trump, konuşmasında ayrıca rakibi ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Kamala Harris'e de değindi. Trump, Harris'in ABD'nin yeni başkanı seçilmesi halinde Yahudilerin 'terk edileceğini ve bir İsrail'lerinin olmayacağını' ileri sürdü.

'FEDERAL DESTEĞİ KAYBEDERLER'

Reuters'ın aktardığına göre, Trump, Las Vegas'ta yaptığı konuşmada, "Üniversiteler, antisemit propagandaya son verecek ve vermeli ya da akreditasyonlarını ve federal desteği kaybedecekler" ifadelerini kullandı. Trump, İsrail'in ekim ayından bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze gibi yerleri 'terörün istilası altında yerler' olarak tarif ederek buralardan gelen mültecilerin yerleştirilmesini yasaklayacağını söyledi. Trump 'vandallık yapan Hamas yanlısı haydutları' da tutuklatacağını savundu. Reuters, Trump'ın bu sözleriyle üniversitelerde protesto gösterisi düzenleyen öğrencilere atıfta bulunduğunu yazdı.

Konuşmasında olası bir Harris başkanlığına da değinen Donald Trump, "Eğer o başkan olursa siz terk edileceksiniz. Ve ben bunu insanlarımıza açıklamamız gerektiğini düşünüyorum... Eğer o başkan olursa bir İsrail'iniz olmayacak" iddiasında bulundu.

HARRIS'İN EKİBİNDEN TRUMP'A 'BEYAZ ÜSTÜNLÜKÇÜ' HATIRLATMASI

Kamala Harris'in kampanya sözcüsü Morgan Finkelstein ise Harris'in 'İsrail'in ömür boyu destekçisi' olduğunu ve Yahudi düşmanlığına karşı durduğunu söyledi. Finkelstein, Trump'ın 2022 yılında Florida'daki Mar-a-Lago malikanesinde beyaz üstünlükçü Nick Fuentes ile akşam yemeği yediğini ve 2017 yılında Virginia'da beyaz üstünlükçülerin yaptığı bir gösteride her iki tarafta da 'çok iyi insanlar' olduğunu söylediğini hatırlattı.

Harris, daha önce yaptığı açıklamalarda, ABD'nin İsrail'e olası silah ambargosuna kapıyı kapatmış, Gazze'de ateşkes çağrısı yaparak durumun 'yıkıcı' olduğunu söylemişti./gazeteduvar

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM