Rasthaber – Ensarullah Hareketi Dış İlişkiler sorumlusu, ‘El-Hudeyde'de ateşkesin uygulanması için herhangi bir adım atılmadı; lakin BM temsilcisinin bu konuda önemli adımlar atabileceği umudundayım.” açıklamasında bulundu.
Ensarullah Hareketi Dış İlişkiler sorumlusu Adnan Kasım Ali Kıfle, Fars haber ajansıyla gerçekleştirdiği röportajda, Stockholm'deki son anlaşma ile ilgili bir soruya cevaben; anlaşmanın en önemli ekseni El-Hudeyde’deki ateşkes, çatışmaların durdurulması ve esirlerin değişimi olduğunu savunarak, “bu konuda fiilen herhangi bir adım atılmış değil” dedi.
Kasım Ali Kıfle, BM Yemen temsilcisinin bu anlaşmanın uygulanması yönünde önemli adımlar atabileceği umduğunu dile getirdi.
Suudi rejiminin ve müttefiklerinin acımasız saldırıları neticesiyle Yemen halkının kötü durumuna işaret ederek, “Yemen'deki 27 milyon insanın, insani yardıma muhtaç olduğunu ve 4 milyondan fazla insanın ev ve barınaklarını kaybettiğini” söyledi.
Ensarullah Hareketi Dış İlişkiler sorumlusu Kıfle, Suudi güçlerinin Yemen’i aşırı derecede bombalaması, Yemen'de kolera ve difteri gibi salgın hastalıkların yayılmasına yol açtığını söyledi.
Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri işgalcileriyle mücadele konusunda, Yemen halkına ve direnişine destek veren İran İslam Cumhuriyeti halkı ve yetkililerinin sadık desteğine değinerek, övgüde bulundu.
Batı Asya'da Uluslararası Savunma ve Güvenlik Konferansı'nın düzenlenmesinin önemine de dikkat çeken Yemen Ensarullah Hareketi Dış İlişkiler Sorumlusu, konferansın bölgede kapsamlı ve tutarlı bir güvenlik için açık bir yol haritası sağlayabileceğini söyledi.
Adnan Kıfle, sözlerine şunları ekledi: "Bu konferansın sağladığı yol haritası, bölgedeki bazı ülkelerin ve yabancıların aşırılıklarına karşı direnişi sürekli destekleyebilir."
Kıfle, İran İslam Cumhuriyeti'ni ve özellikle de Yüksek Milli Savunma Üniversitesi'ndeki yetkilileri takdir etti ve böyle bir konferansın yabancılara, özellikle de Siyonist rejime karşı daha fazla bölgesel işbirliğine yönelik bir model teşkil etmesini umut ettiğini belirtti.
