Esad’a Katil Diyerek Türkiye’yi Yönetemezsin

rasthaber

Rasthaber – Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Habertürk'te Türkiye'nin Nabzı programında Didem Aslan'ın sorduğu sorulara çarpıcı yanıtlar verdi.

Programa Ankara'dan katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Didem Aslan'ın Afrin sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi. Doğu Perinçek 'Afrin harekatını terörün yumuşatılması' olarak değerlendirdi.

Doğu Perinçek'in emekli Özel Kuvvetler subayı Mete Yarar, CHP Genel Başkan Yardımcılarından Öztürk Yılmaz ve Habertürk yazarı Nagehan Alçı ile yaptığı tartışmalar programa damga vurdu.

Doğu Perinçek'in verdiği yanıtların önemli satırbaşları şu şekilde

Harekat sert bir harekat. Nerden anlıyoruz. Amerika geri adım atıyor. Bakıyoruz Hollanda'sı, NATO'su hepsi geri adım atıyor. PKK'yı korumaktan vazgeciyorlar. PKK şu anda teslim olmayı tartışıyor. Teslim olmayı tartışırken Beşar Esad'a mı teslim olalım.Yoksa TSK'ya mı teslim olalım. Bunu konuşuyorlar. Didem Aslan'ın bu bilgi nerden sorusu üzerine Bu bilgi sağlam kaynaklardandır. Güvenilir kaynaklardandır. Şu anda HDP içinde de büyük tartışma var. Biz İsrail'e Amerika'ya alet olduk. tartışma başladı. Kürt sorununu çözmek öncelikle silah kullanmaya bağlıydı. Karşıda Amerika'nın silahlandırdığı bir güç vardı. Teslim olmak isteseler bile Amerika izin vermez. Yumuşatılması lazımdı. Şimdi bu yapılıyor. Cumhurbaşlığının yaptığı açıklamaya göre terör koridorunun kapatılması lazım. Harekat bütün Suriye'nin kuzeyini kapsamaktadır. TSK'nın yaptığı açıklamalara da baktığımız zaman bütün Suriye'nin kuzeyini kapsadığını görürüz.

METE YARAR'A TEPKİ

Programda söz alan eski asker Mete Yarar bölgenin analizini yaparken PKK'nın oradaki lojistik hazırlıklarını ayrıntılı olarak anlatmasına Perinçek sert tepki gösterdi. Doğu Perinçek Hiç bir komutan düşmanın gücünü ballandıra ballandıra anlatmaz' dedi. Mete Yarar'ın 'Ben eğer yanlış bir şey anlattıysam burada mesleği bırakırım. Bütün bunları PKK'nın gücünü ve yaptığı hazırlığı anlatmak ve arkasındaki yapıya dikkat çekmek için söyledim.' yanıtını ise 'Bunları bırakın ben değerlendireyim.' dedi.

PYD/PKK SURİYE DEVLETİNE TESLİM OLMAK İÇİN İLİŞKİYE GEÇTİ

Doğu Perinçek sözlerine şöyle devam etti. 'Şu anda telefon aldım. Suriye'den bildiriyorlar. PYD Teslim olmak için suriyeli yetkillerle ilişkiye girmişler. Bizim Şam'da Büromuz var. Kaynaklarımız var. Bilgimiz şundan ibaret. Örgüt PYD/PKK Suriye devletine teslim olmak istiyor. Suriye devleti ile bağlantıya girmişler. Bizim Şam'daki büromuzdan iletilen son dakika bilgisi bu şekilde.'

Nagehan Alçı'ının 'Kayıtsız şartsız mı? sorusuna ise 'O kadarını bilemiyorum ama Türkiye'ye teslim olmak yerine Suriye ordusuna teslim olma kararı ağır basmış. Şam'la irtibata geçmişler.' dedi.

ÇETİNER ÇETİN VE ÖZTÜRK YILMAZ ARASINDA GERİLİM

 

Bu arada gazeteci Çetiner Çetin ile CHP milletvekili Öztürk Yılmaz arasında El Kaide tartışması yaşandı. Suriye'deki terörün kaynağının El Kaide olduğunu söyledi. Ülkedeki bütün dinci terörü yaratan grupların El Kaide'den El Nusra'ya daha sonra da değişik gruplara ayrıştığını, ÖSO'nun içinde de bu gruplardan militanların olduğunu açıklarken Çetiner Çetin araya girmesine sinirlenen Öztürk Yılmaz 'Ben senin ne haberler yaptığını biliyorum' derken. Çetiner Çetin de 'Ben senin kimlere haber verdiğini biliyorum' yanıtı verirken ortam gerildi.

Doğu Bey ÖSO ile ilgili ne düşünüyorsunuz sorusuna;

Sanıyorum biz burada TSK'nın emrinde çatışan ÖSO'dan bahsediyoruz. Birden fazla ÖSO var çünkü. Bu ÖSO Amerika'ya, Amerikanın uzantılarına karşı savaşıyorsa Türkiye'nin amaçlarına uyan bir olaydır. Fırat kalkanı'nda da bu grup kullanıldı. Daha sonra bu grup daha sonra Suriye devletinin ordusuna katıldı. Bu iyi. ÖSO TSK'nın emri altında savaşsın. Bu iyi. Ancak ABD'nin amaçlarına hizmet eden bir ÖSO'yu kabul etmemiz mümkün değildir.

YPG'NİN TESLİM OLMA HABERİ TEYİT EDİLMEDİ

Şu anda yine son dakika aldığım bir haberi vereyim. 'Lübnan'daki El Mayadin ajansı YPG kaynaklarına dayanarak bir haber geçiyor. YPG'nin Afrin'i Suriye devlet ordusuna teslim etmek istiyor' Biz bunu araştırdık. Fakat iran devlet televizyonu arapça yayın yapan müdürü El Murteza bu haberi yalanladı.

Rusya bu savaşta Türkiye'nin yanındadır. Bu arada CHP milletvekili PKK/PKY konusunda 'Amerika ve Rusya'nın bakışı aynıdır' sözüne Perinçek 'Amerika PKK/PYD'ye 4900 tır silah vermiştir. Birisi ise büro açıyor. Bu nasıl aynı bakış açısı' yanıtı verdi.

ORTADA TEK İSKEMLE VAR O DA SURİYE'NİN

ABD'nin ve başka ülkelerin Suriye'de federasyon planlarına şiddetle karşı çıkan Doğu Perinçek, ortada tek masa var. O da Suriye. Türkiye, İran, Rusya bunlar Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyor. Suriye'de fedetif yapı ABD'nin planıdır. Böyle bir plan olamaz. Şiddetle karşı çıkmalıyız. Amerikan planını bozacağız. Başka bir seçenek yok. Esad'ın bir alternatifi yok. Beşar Esad uç beyi değil. Esad bir kahraman. Amerika'ya karşı savaşıyor. Bu savaşı Esad kazanıyor. Savaşı kazandığına göre federatif bir yapı falan yok. Tek bir iskemle var. O da Suriye'nin iskemlesi. Kimse bu masada iskemle kapmaya çalışmasın. Ben Doğu Perinçek olarak konuşmuyorum. Esad'ı 7 iklimde herkes kahraman olarak bakıyor. Bırakın bu hain laflarını. Dünyanın emperyalist üretim merkezinin sözlerine inanmayın. Kalbiniz Türkiye ile çarpıyorsa Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunmanız lazım.

CHP'li Öztürk Yılmaz'ın Türkiye operasyon için Rusya'dan izin aldı iddilarına karşı ise Perinçek 'Türkiye'nin Suriye ile işbirliği yapması için Rusya'ya ihtiyacı yoktur. Suriye bizim komşumuz. Birbirimize benziyoruz. Bir yandan Suriye bölünecek diyorsunuz. Sonra gidip Suriye ile görüşeceksiniz. Esad sizinle görüşmez.' dedi. Nagehan Alçı'nın Esad'a katil iddialarına söylemesi üzerine de Perinçek, 'Türkiye kendi vatanından bakarak strateji kuracak. İran'la Suriye ile aynı tehditlerle karşı karşıyayız. Beşar Esad katil diyerek doğru strateji kuramazsınız. Beşar Esad'a katil diyerek Türkiye'yi yönetemezsiniz. Birisi de kalkar der ki Tayyip Erdoğan Suriye'ye terörist gönderdi. Katil der. İkisine de katil denmesine karşıyım. Beşar Esad ABD'ye karşı kahramanca savaşıyor. Erdoğan da BOB eşbaşkanıydı, yeni direnmeye başladı.' dedi.

Bugün Türkiye, Suriye ve İran'ın işbirliği vatan bütünlüğü için çok önemli. Hem işbirliği yapacaksın hem de katil diyeceksin. Böyle bir dostluk olmaz. Nagehan Alçı yazar olarak Esad'a katil demeye devam etsin. Ama devleti yönetenler katil diyemez. Türkiye'nin geleceğini tehlikeye atamaz' dedi. Vatan Partisi bu olayı çözecek güce sehiptir' dedi.

Bu Haberi Paylaş