İdam Cezasına Çarptırılanların Sayısı 22’ye Yükseldi

rasthaber

Rasthaber – Bahreyn Mahkemesi dün 4 gence daha ed'Duraz'daki bombalı saldırıyla ilgili olarak  idam cezası verdi. 

Fars Haber Ajansına göre, Bahreynli insan hakları aktivisti Hüseyin Rezi yaptığı açıklamada, 3 kişinin ise geçen yıl ocak ayında kurşuna dizilerek öldürüldüğünü söyledi.

Hüseyin Rezi, sözkonusu kişilerin sorgularının işkence altında yapıldığı sırada zoraki itirafların alındığını ve bunun ardından  mahkemenin karar vermesinin insanlık ve kanun dışı olduğunu belirterek uluslararası topluma bu ülkede insan hakları ihlali konusunda duyarlı olma çağrısında bulundu.

Bilindiği gibi Bahreyn 14 şubat 2011'den beri, halkın barışçı gösterilerine sahne olmakta ve rejim güçleri ise halkın barışçı gösterilerini  şiddet kullanarak kana bulunmaktadır. 

Bu Haberi Paylaş