Rasthaber – Mazlum Yemen halkını destekleme amacıyla Tahran üniversitesi öğrencilerinden bir grup oruç tutarak destek verdiler.
İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün sözkonusu oruç tutan öğrencilerin etkinliğine katılırken burada yaptığı konuşmada, Yemen'de saldırılara maruz kalan mazlum halkın destekçisi olduklarını tekrarladı.
Bu arada Yemen et'Tenmuye Kurumu yetkilisi Abdulkerim el'Metri de, Tahran üniversitesindeki sözkonusu etkinlikte yaptığı konuşmada, mütecavizlerin Yemen'i muhasara altına alarak Yemen'e her açıdan darbe indirmek istediklerini ve son zamanlarda el'Hudeyde liman bölgesini de ele geçirmek için çalıştıklarını ama düşmanın bu çabalarında tam bir yenilgiye uğradığını söyledi.
El'Metri, BM raporlarına göre Yemen'de en az 20 milyon insanın yardıma ihtiyacı olduğunu ve 10 dakikada bir çocuğun can verdiğini söyledi.
İran'daki üniversitelerde binlerce İranlı ve yabancı öğrenci Yemen halkına destek vermek için 3 gün oruç tutuyorlar.
