Netanyahu’dan Suriye Konusunda Geri Adım

rasthaber

Rasthaber – Dün Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, dönüş yolunda 'İsrail'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la sorunu olmadığını' belirtti. Netanyahu 'Şam'ın varolan ateşkes anlaşmalarına uyması halinde Suriye'ye müdahale etmeyecekleri' mesajını verdi.

Moskova'dan ayrılmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamalarla Putin'le görüşmesinde Suriye konusunda geri adım attığını belli eden İsrail Başbakanı, ''Esad yönetimiyle sorunumuz yok, Suriye'deki asıl sorun İran ile Hizbullah'' görüşünü dile getirdi.

Esad'ın Suriye'nin tamamında kontrolü yeniden sağlaması ve iktidarını istikrara kavuşturmasına İsrail'in itirazı olmadığını ifade eden Netanyahu, ama İsrail'in gerek olursa tıpkı daha önce yaptığı gibi yine sınırlarını Suriye ordusuna karşı korumak için harekete geçeceğini belirtti.

Bu Haberi Paylaş