Netanyahu’ya Tutuklama Kararı

rasthaber

Rasthaber – İspanya’da mahkemenin İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında tutuklama kararı verdiği bildirildi. 2010 yılında Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine saldıran ve silahsız sivilleri katleden terörist İsrail güçlerine saldırı emrini veren Netanyahu ve yedi hükümet yetkilisinin İspanya’ya adım atması halinde tutuklanacakları belirtiliyor. İspanya Ulusal Mahkeme Yargıcı Jose de la Mata’nın Netanyahu ve yedi İsrailli yetkili hakkındaki kararla ilgili resmi yazıyı polise bildirdi.

İSRAİL: BU BİR PROVOKASYON

İsrail söz konusu kararı doğrularken, “Bunu bir provokasyon olarak görüyoruz. Kararın iptali için İspanyol yetkililerle birlikte çalışıyor” açıklamasını yaptı. 2010 yılında Gazze’ye insani yardım götüren Özgürlük Filosuna saldıran İsrail, 10 kişiyi şehit etmişti. Dönemin İsrail yetkilileri Ehud Barak, AvigdorLeiberman, MosheYalon ve Eski İçişleri Bakanı Eli Yishai söz konusu saldırıda rol alan isimler arasındaydı. İspanya’da geçen yıl bekletilen davanın sonuçlandığı belirtiliyor. Gazze’ye insani yardım götüren filoda yer alan 500 sivil saldırıdan etkilenmişti. Farklı ülkelerden katılımcıların olduğu filoda yer alan Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda 10 kişi şehit olmuş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Yardım filosunda İspanyol vatandaşları da yer almış ve saldırı sonrası dönemin yetkilileri hakkında dava açılmıştı.

ANKARA DAVAMIZDAN VAZGEÇTİ!

Mavi Marmara saldırısına ilişkin Türkiye’de de davalar açılmıştı, ancak İsrail ile yapılan anlaşma sonucu, aralarında dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı RauAlufGabielAshknazi’nin de yer aldığı dört sanığın yargılandığı davanın düşürülmesine ve sanıklar hakkında yakalama kararının kaldırılmasına hükmedilmişti.

17 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

İsrail teröristlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da 17 Filistinliyi daha gözaltına aldığı bildirildi. Siyonist ordudan yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde gece düzenlenen baskınlarda, “terör eylemlerine karıştıkları” iddia edilen 17 Filistinli gözaltına alındı. Açıklamada, gözaltına alınanların 7’sinin Hamas mensubu olduğu kaydedildi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te sık sık evlere baskın düzenleyen terörist İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor. İsrail hapishanelerinde 300’ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

milligazete

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın