Fransa’da hükümetin çalışma yasasında yapmak istediği değişikliklere olan tepkiler ülke genelindeki grevlerin yayılarak devam etmesine neden oluyor.
Rafineri, nükleer santral, toplu taşıma işçilerine son olarak atık arıtma tesislerinde çalışan işçiler de katılmış durumda.
BBC Türkçe’nin haberine göre Paris’in kalabalık bölgelerinde çöpler birikmeye başladı. Grevdeki atık arıtma tesislerinde çalışan işçilerin tesislere girişe izin vermediği bildiriliyor.
Paris Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada çöp grevinin kabul edilemez olduğu ifade edildi ve “Bu eylem sadece ve sadece Paris halkını etkiliyor. Taleplerse ulusal düzeyde. Sendika temsilcileri ve hükümet bir araya gelerek bir an önce sorunu diyalogla çözmeli” dendi.
Grevlere öncülük eden ve Fransa’nın en büyük sendikalarından olan Genel Emek Konfederasyonu’nun (CGT) sözcüsü Damien Martinez ise Bloomberg haber ajansına yaptığı açıklamalarda “Hepimiz futbolu seviyoruz. Biz de oturup sakin sakin maç seyretmek isterdik. Ancak şu anda önceliğimiz emekçilerin haklarını savunmak” dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın parlamentoya sunmadan yasalaştırmak istediği düzenlemeler çalışma saatlerinin uzatılmasını ve işverenlere işe alma ve işten çıkarma konularında daha fazla güç verilmesini öngörüyor.
