Rusya, ABD’yi Yalanladı: Bilgi Verdik

rasthaber

Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, daha evvel Rusya’nın kendilerine güvenli bölge anlaşmasıyla ilgili bilgi vermediğini, 4 bölgenin ABD uçaklarına kapalı olduğu konusundan haberdar olmadığını ileri sürmüştü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ryabkov ise “Askeri ve teknik açıdan, daha evvel benim de, savunma bakanlığımızdan diğer yetkililerin de söylediği gibi, ABD’nin Şayrat Üssü’nü vurmasından sonra Suriye’de imzaladığımız uçuş güvenliği anlaşmasını durdurduk, ancak duruma bağlı olarak bilgi alışverişi sürüyor. Astana’da oluşturulan anlaşma ve kararlarla ilgili de, görüşmelerde bulunan (Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu İşleri Müsteşar Yardımcısı) Stuart Jones’a tam alamıyla bilgi verildi” ifadelerin kullandı.

‘SHANNON’LA GÖRÜŞECEĞİM’

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ryabkov’la ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Thomas Shannon arasında 8 Mayıs’ta New York’ta bir görüşme gerçekleşeceğini duyurdu.

Görüşmeyi doğrulayan Ryabkov “Bu görüşme Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson arasında Moskova’da gerçekleşen görüşmede varılan anlaşmaların uygulanması yönünde bir adım. Bu görüşmede Suriye ve diğer bölgesel konular ele alınmayacak” dedi.

‘İKİLİ İLİŞKİLERİ KONUŞACAĞIZ’

Görüşmenin ikili ilişkilerdeki ‘pürüzleri’ kaldırmaya yönelik olacağını vurgulayan Ryabkov “Zaman kaybettiğimiz anlayışıyla Shannon’la bu sorunları çözmeye yönelik bir görüşme gerçekleştirilmesine ve bu görüşmede Rusya’yı benim temsil etmeme karar verildi. Görüşmede ABD’deki Rus diplomatik temsilciliklerine erişim, ABD’li güvenlik güçlerinin o ya da bu suçlamanın yöneltildiği Rus vatandaşlarına yönelik eylemleri ele alınacak” ifadelerini kullandı.Ryabkov, görüşmede ABD’de siber hırsızlıktan suçlu bulunan ve 27 yıl hapse mahkum edilen, Rus parlamenter Valeriy Seleznev’in oğlu Roman Seleznev’in de konuşulacağını söyledi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın