S-400 Alımı Planlandığı Gibi Devam Ediyor

rasthaber

Rasthaber – Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat'ın doğusuna yönelik askeri harekatla ilgili, "Bütün her şey planlandı, programlandı, her şey zamanına uygun şekilde devam ediyor" dedi. Akar, Rusya'dan S-400 alımı için "Planlandığı gibi devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Akar, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Akar, Sputnik Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Yurdagül Şimşek'in "Türkiye'nin ABD'ye Rusya'dan aldığı S-400'leri inceleme teklifi sunduğu iddialarına" ilişkin sorusu üzerine, "Öyle bir şey yok. Her şey planlandığı şekilde devam ediyor. S-400'lerle ilgili faaliyetler planlandığı şekilde devam ediyor. Nokta" dedi.

Bloomberg, Türkiye'nin ABD'ye, Rusya'dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemlerini incelemeyi teklif ettiğini ileri sürmüştü.

Akar, başka bir gazetecinin Fırat'ın doğusuna yönelik askeri operasyonla ilgili "Operasyon ne zaman, bekleyecek miyiz?" sorusunu, "Bütün her şey planlandı, programlandı. Her şey ona göre, zamana uygun şekilde devam ediyor" diye cevapladı.

'ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ABD'LİLERLE GÖRÜŞMELERİMİZ OLACAK'

Akar, bir gazetecinin Menbiç Yol Haritası'na ilişkin sorusu üzerine de şöyle konuştu:

"Çalışılıyor. Önümüzdeki günlerde görüşmelerimiz olacak ABD'lilerle. İlgili askerler görüşüyorlar. Bizim temaslarımız, asker arkadaşlarımızın temasları var. Dolayısıyla en üst düzeyde alınan karar çerçevesinde, siyasi çerçevede bunun içi doldurulacak. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Herhangi bir sorun yok. Takvim belirlenecek, belirlendiği zaman sizlere açıklanacak."

ABD'deki istifalara yönelik değerlendirmesi sorulan Akar, "Kendi kararları, kendi içişleri" yanıtını verdi.

TEK TİP ASKERLİK

Uzman erbaşların özlük haklarına ilişkin soru üzerine Akar, "Personelimizin geleceği, özlük hakları bizim temel konularımızdan biri. Biz bu konuları gece gündüz çalışmak ve takip etmek durumundayız. Uzman kardeşlerimizin, evlatlarımızın özlük hakları ile ilgili konuları yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda onlara da iyi haberler vereceğiz" diye konuştu.

Akar, 'tek tip askerlik' sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Çalışıyoruz. Tek tip askerlik konusu herhangi bir şekilde geçici bir konu olmayacak. Eğer yapabilirsek ona çalışıyoruz, elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Bakanlıklarımızla, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla konuşmak, görüşmek suretiyle kalıcı bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu bakımdan çalışma dikkatli ve hassas bir şekilde ilerliyor. Öyle bir şey yapalım ki bir daha tekrar tekrar gündeme gelmesin, herkes çalışmalarını, faaliyetlerini ön görebilsin, planlayabilsin şeklinde."

Bu Haberi Paylaş