Suud İİT Zirvesine Temsilci Göndermedi

rasthaber

Rasthaber – ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma girişimi tüm dünyada öfkeye neden olurken başta Filistin ve Türkiye olmak üzere tüm İslam dünyası halkları sokaklara döküldü. Kitlesel protesto gösterileri düzenlenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dönem başkanı olması sebebiyle İslam İşbirliği Teşkilatı'nı (İİT) toplantıya çağırdı. Kudüs gündemiyle acil toplanan İİT bugün İstanbul'da. Fakat davete Suudi Arabistan'ın katılmadığı ortaya çıktı.

SUUDİ ARABİSTAN YOK

Televizyon kanallarına Kudüs haberi yapılmaması için uyarılarda bulunan Suudi Arabistan yönetimi,  Erdoğan'ın davetini geri çevirdi.

MISIR KATILMADI

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de zirvede yer almadı. Riyad'ın daveti geri çevirdiği bilinirken Mısır'ın gelmeyeceğine ilişkin bir açıklama yapıp yapmadığı bilinmiyor.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın