Suudi Mevzilerine Füze Saldırısı

rasthaber

Rasthaber – Suudi Koalisyonuna bağlı milislerle, Yemen ordusu ve halk güçleri arasındaki çatışmalar, bu ülkenin batısında birkaç gündür devam etmektedir.

Suudi Rejimi, koalisyona bağlı milislerle savaşan Yemen ordusu ve halk güçlerinin silahlarının el-Hadide limanından geçtiğini iddia etmektedir.

Yemen ordusu ve Ensarullah füze birimleri, operasyonlarının devamında, Suudi Koalisyonuna bağlı milislerin Yemen’in batı kıyılarında bulunan birçok mevziini hedef aldı.

Askeri bir kaynak şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen kuvvetleri dün, Suudi Koalisyonuna bağlı milislerin Yemen’in batısındaki mevzilerini balistik füzelerle hedef aldı.

Bu füzeler, Yemen’in batı kıyılarındaki hedeflere tam isabet etti ama Suudi kaynakları bu füzelerin isabet ettiğini yalanlayarak, Yemen füzelerinin istenilen hedefe isabet etmeden önce hedef alındığını açıkladılar.

Öte yandan, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Aziz Raşit de geçtiğimiz günlerde şu açıklamalarda bulundu: ‘Yemen ordusu ve halk güçleri, Suudi milisleri öldürerek ve onların zırhlı araçlarını ve operasyon odalarını imha ederek, Suudi Koalisyonuna ağır bir darbe vurmuştur ve bu operasyonlar, Suudi Koalisyonunun Yemen’in batı kıyılarındaki işgali başladığından beri devam etmektedir.

Yemen ordusu ve halk güçlerinin sayısı fazladır ve Yemen kabileleri gönüllü olarak batı kıyılarında, Amerikalıların, Suudilerin ve Birleşik Arap Emirliklerinin işgaliyle mücadeleye hazır olduklarını açıklamışlardır.

Ensarullah Hareketi Lideri Abdülmelik Husi yaptığı bir konuşmada, Ensarullah’ın Yemen’in batısında bulunan el-Hadide eyaletindeki çatışmalardan geri çekilmesi konusuna değinerek, “gerçekçi ve akıllıca sebeplere dayanarak yapılan herhangi bir geri çekilme, savaşın sona erdiği anlamı taşımamaktadır.

Düşman el-Hadide’de yeni operasyonlar başlatabilir ama bunun sonucunu belirlemeleri mümkün değildir. Kıyı şeritlerindeki ihlaller kontrol edilebilirdir ve işgalciler için bir tehdide dönüşebilir.

Yemen’in batı kıyılarındaki savaşlar, Amerika’nın planları ve Arabistan ve uşaklarının da uygulamasıyla meydana gelmiştir.’

Bu Haberi Paylaş