Tel Rıfat’ta Kontrol TSK’da

rasthaber

Rasthaber – Zeytin Dalı Harekatı'nın 58. gününde Afrin merkezi kontrol altına alan TSK'nın, Fırat Kalkanı bölgesiyle arada kalan Tel Rıfat ilçesine girdiği ve kontrolü sağladığı iddia edildi. Askeri kaynaklar iddiayı yalanladı.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, bugün sabah saatlerinde askeri hareketlilik başladı. Akşam üzeri ajanslar, Tel Rıfat'ın kontrol altına alındığını duyurdu.

TSK tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı ile Afrin merkezi, 6 beldesi ve yüzlerce köyde kontrolün sağlanmasının ardından gözler, Afrin ile Münbiç arasında yer alan stratejik öneme sahip Tel Rıfat kasabasına çevrilmişti.

Afrin'in ardından yeni hedef olarak belirlenen ve 2 yılı aşkın süredir terör örgütü PYD/PKK denetiminde olan Tel Rıfat'ı, dün geceden itibaren teröristler terk etti. Yerel kaynaklar, bu sabahtan itibaren Tel Rıfat'a giren güçlerin teröristlerin kaçtığı kasabada direnişle karşılaşmayarak kontrolü sağladığını bildirdi. 

Bu Haberi Paylaş