“Trump, Netenyahu’ya Güvenerek İran ile Savaş Kumarını Başlattı”

Betul

Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı, Direniş Cephesi’nin birliğini vurgulayarak Amerikalı yetkililere, hesaplamalarında yalnızca silahların menzilini dikkate almamaları ve Direniş Cephesi’nin derinliğini de hesaba katmaları yönünde uyarıda bulundu.

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, bölgedeki gelişmelere ve ABD’nin İran ile Direniş Cephesi karşısındaki tutumuna değinerek, Washington’ın Hürmüz Boğazı ve Babü’l-Mendeb’de tek bir birleşik cepheyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Kaani, Amerikalı yetkililere hitaben şunları söyledi:

“Amerika’nın öngörüsüz liderleri, vahim bir hesap hatasına düşmemek adına bilmelidir ki; bugün direnişin tamamı tek bir cephedir ve sahaların birliğine sahiptir. Dolayısıyla cephenin derinliğini sadece silahların menziliyle hesaplamayın; direnişin derinliğini de buna dahil edin.”

Kudüs Gücü Komutanı uyarısını şu sözlerle sürdürdü:

“Aksi takdirde sonuç; Hürmüz’de silahlı savaş, Babü’l-Mendeb’de ise direniş eliyle özgürleşme olur.”

“Trump, Netenyahu’ya Güvenerek İran ile Savaş Kumarını Başlattı”

Sözlerinin bir diğer bölümünde Donald Trump ve Binyamin Netanyahu’yu sert bir dille eleştiren Kaani, ABD Başkanı’nı İran’a karşı savaşı başlatmaktan sorumlu tuttu.

Kaani şu ifadeleri kullandı:

“ABD’nin narsist başkanı, Netanyahu’nun hilekar vesveselerine güvenerek İran ile savaş kumarını başlattı. Bunun sonucu ise Amerika’nın 250 yıllık itibarını satması ve dikbaşlılık yüzünden Hürmüz Boğazı’nı kaybetmesi oldu.”

Savaşın Devamına Dair Uyarı: “Direniş Ağır Darbeler İndirme Gücüne Sahiptir”

Babü’l-Mendeb Boğazı’ndaki gelişmelere de değinen Kudüs Gücü Komutanı, “Direniş Cephesi, Babü’l-Mendeb’deki yenilgiyi Amerika’ya dayatmıştır” dedi.

İran İslam İnkılabı Lideri’nin mesajına atıfta bulunarak uyarılarını sürdüren Kaani:

“Eğer Amerika bu savaşta kumarbazca davranışlarını sürdürürse, Direniş Cephesi’nin sağlam yapısı akıllıca bir hesaplamayla hem yüzeyde hem de derinlikte Amerika’ya esaslı darbeler indirecek güçtedir” şeklinde konuştu.

Kaani bu açıklamalarıyla, bölgedeki Direniş Cephesi’nin kopmaz bağlarını bir kez daha teyit ederken, ABD’li yetkililerden bu cephenin gücünü değerlendirirken yalnızca askeri teçhizat kapasitesine odaklanmamalarını istedi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın