Trump Yönetimi, Rusya ile İran’ın Arasını Açmaya Çalışacak

rasthaber

ABD Başkanı Donald Trump, dış politikada Rusya ile yakınlaşma taraftarıyken, İran düşmanlığının gazına basmak istiyor.

Ancak Trump’ın önündeki en büyük engellerden birisi, Moskova ile Tahran arasındaki stratejik ittifak.

Bloomberg‘den Eli Lake‘e konuşan bazı ABD’li yetkililer, yeni yönetimin bu ilişkiyi bozmak için yollar araştırmaya başladıklarını söylüyorlar.

Irak işgalinin en büyük savunucularından, aynı zamanda “teröre karşı savaş”ın Tahran’a karşı da uzanmasının ateşli taraftarı, şu anda Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanlığı’nı yapan Michael Flynn’e danışmanlık yapan Michael Ledeen, Rusya’nın ABD ile İran konusunda yapmak istediği işbirliğinin sınırlarını bulmanın önemli olduğunu kaydediyor.

Ledeen, 2016 yılında Flynn ile birlikte ortak bir kitap yazmıştı. İkili bu kitapta, “Radikal İslâm karşı zafer” kazanmak için İran’ın yenilgiye uğratılması gerektiğini savunuyorlardı.

Haberde Trump yönetiminin önceliklerinin, Rusya’yı İran’ın Suriye’de etkisini kesmeye ve İran’a silah satışını durdurmaya ikna etmek olacağı iddia ediliyor.

ABD’nin eski Moskova büyükelçilerinden Michael McFaul ise, Trump’ın Vladimir Putin’e İran’dan uzaklaşma karşılığında ne vaat edebileceğini bilmediğini belirtiyor.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın