YSK Başkanı Güven: Taşınan Seçmen 120.000

rasthaber

Rasthaber – Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, yurtdışı ve gümrüklerde kullanılan oyların sayısı ile tartışmalar eşliğinde karar verilen 'taşınan seçmen' sayısını açıkladı. Güven'in aktardığına göre yurtdışında 1 milyon 227.931 oy kullanıldı. Şu an için taşınan seçmen sayısı da 120.724

Güven'in açıklaması şöyle:

Yurtdışında ve gümrüklerde an itibarıyla oy kullanan seçmen sayımız 1 milyon 227 bin 931, bu rakam daha da artar. 

Mahalledeki sandık sonuç tutanağının Türkiye geneline yansımasına kadar tüm süreci sonuçları tarayarak, YSK’ya geldiği anda eş zamanlı siyasi partilere gönderiyoruz.

Dünyada ilk kez biz yapıyoruz, şeffaflık adına bunu dünyada ilk yapan belki biziz ve çok güvenli bir seçim yaptığımıza inanıyorum. 

Daha önce ilçelerden gelen sayıları dikkate alarak taşınan seçmeni 144 bin olarak açıkladık. 

Ancak o zaman sandıklardaki seçmen listeleri, sayıları tam belli değildi, şimdi rakam netleşti. Bu seçimde bu şekilde taşınan seçmen sayısı 120 bin 724.

Bu Haberi Paylaş