3 Bin 210 Ezidi Hala IŞİD’in Elinde

rasthaber

Rasthaber – Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamentosundan bir vekilin açıklamalarına göre, Irak'ta Ezidilerin neredeyse yarısı üç yıl önce IŞİD tarafından kaçırıldı. Bunlardan 3 bin 210'unun hala IŞİD'in elinde olduğu öğrenildi.

 IKBY parlamentosundan Ezidi vekil Hayri Bozani, Fransız basınına verdiği demeçte, IŞİD'in 3 Ağustos 2014’te Şengal bölgesine girdiğini ve 1 Aralık 2017 tarihine kadar bölgeden 6 bin 417 kişiyi kaçırdığını bildirdi.

Bunlardan 3 bin 207 Ezidi'nin elinden ya kurtarıldığı yada kendilerinin kaçtıkları tespit edildi. Bozani, aralarında çocukların da olduğu bin 507’si kadın, bin 703 erkek toplam 3 bin 210 Ezidi'nin halen örgütün elinde olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan Bozani, şu ana kadar tespit edilen toplu mezar sayısının 47 olduğunu ve aşırılık yanlıları tarafından patlatılan dini tapınak ve türbe sayısının 68’e ulaştığını bildirdi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın