Rasthaber – Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu’yla görüşme kararı aldı.
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş, AA’ya yaptığı açıklamada dün Adana Demirspor ile oynanan maçın hakemleriyle ilgili yönetim kurulu toplantısı yaptıklarını ifade ederek, toplantıdan TFF Başkanı ile görüşme kararının çıktığını belirtti.
Gebetaş, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşme talep ettiklerini ve bu taleplerinin kabul edildiğini söyleyip, Büyükekşi ile Riva’da saat 16.00’da görüşüleceğini açıkladı.
Görüşmeye Kulüp Başkanı Ali Koç’un yanı sıra, yöneticiler Erol Bilecik, Ahmet Ketenci, Burak Kızılhan ve Özgür Özaktaç’ın katılacağı aktarıldı.
Süper Lig’in 22. haftasında oynanan Adana Demirspor maçının ardından Fenerbahçe yardımcı antrenörü Joao de Deus maçtaki kararlarla ilgili, “Bizim oyundaki emeğimizin karşılığı bu olmamalıydı. 25 şutumuz var. 27 ortamız vardı. Bugünkü hakemler maçın seviyesini kaldıramadı. Kimin hatası derseniz hakemin hatası! Mert Hakan’ın golünde ihlali tespit eden VAR, iki pozisyondaki penaltıyı görmedi. Bunu görmek istemediler. Göremediler. Son pozisyonda da faulü vermediler.” ifadelerini kullanmıştı.
Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki ise karşılaşmanın ardından, “Ali Palabıyık çok net söylüyorum, Fenerbahçe’ye operasyon yapmak için görevli gelmiştir. Vücut lisanı, verdiği, vermediği bütün kararlarda her şey ortada. Bir takım daha fazla nasıl katledilebilir, bunun başka örneği varsa onu da konuşalım. Net bir gol atıyoruz, sayılmıyor. Üç tane net penaltımız var, verilmiyor.” açıklamasında bulunmuştu.
Yüksek Divan Kurulu’na çağrı
Fenerbahçe’den yapılan bir diğer açıklamada ise şu ifadeler yer aldı, “Saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu Üyelerimiz, 2 Şubat 2023’te oynanan Adana Demirspor – Fenerbahçe maçının ardından oluşan gündem doğrultusunda, Fenerbahçe Spor Kulübü camiası olarak yüksek bir farkındalık ve kararlılıkla Kulübümüzün atabileceği adımları konuşacağımız, 4 Şubat 2023’te Faruk Ilgaz Tesislerimizde gerçekleşecek yılın ilk Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısına katılımınızı azami seviyede bekliyor; camiamızı Fenerbahçe için hep birlikte sorumluluk almaya, ses yükseltmeye davet ediyoruz.”
