Putin ve Erdoğan Türkmenistan’da Görüştü

Rus lider Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta bu yılki ikinci yüz yüze görüşmeleri için bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan’da düzenlenen Uluslararası Barış ve Güven Forumu marjında bir görüşme gerçekleştirdi.

İki lider arasındaki istişareler 40 dakika sürdü.

Görüşmede Türk tarafından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Halit Yerebakan yer aldı.

Rus tarafında ise Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Kremlin Sözcüsü Peskov, Tataristan lideri Rüstem Minnihanov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin katılım sağladı.

Putin ve Erdoğan, Avrupa’nın Rus varlıklarına el koyma girişimlerini konuştu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Erdoğan’ın Ukrayna krizi ve Avrupalıların Rus varlıklarına el koyma girişimleri hakkında görüş alışverişi yaptığını belirtti.

Peskov, liderlerin bu girişimlerin uluslararası finans sisteminin temellerini ve ilkelerinin ezilmesine yol açacağı konusunda hemfikir olduğunu vurguladı.

Peskov, liderlerin Rus-Türk ilişkilerinin tüm alanlarda geliştiğini, ilişkilerde önemli sorun bulunmadığını belirttiklerini aktararak “Rusya-Türkiye ilişkilerinin çok yönlü yapısı, üçüncü ülkelerin baskılarıyla başa çıkmayı mümkün kılıyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın elinde Rusya’ya ziyaret davetinin, Putin’in elinde de Türkiye’ye ziyaret davetinin olduğunu anımsatan Peskov, “Rusya Devlet Başkanı’nın Türkiye ziyareti mümkün olduğunda gerçekleşecek, ancak iki ülkenin liderleri arasında iletişim eksikliği bulunmuyor dedi.

Kremlin Sözcüsü, Türkiye’nin Rosatom tarafından inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin devreye alınmasını beklediğini de belirtti.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın