Siyonist İsrail’e Hizmet Eden Filistinli Milisler Somaliland’a Yerleştirilecek

İsrail medyası, Filistinli satılmış milislerin İsrail ordusuyla iş birliği yaparak Gazze’deki çatışmalara katıldıktan sonra, kendilerini Somaliland’da yerleştireceklerini duyurdu.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Somaliland’ın yerel yönetimi, İsrail ordusu tarafından Gazze’de desteklenen Filistinli satılmış milisleri bu bölgede barındırmayı kabul etti.

İsrail’e ait medya organları, Gazze’deki çatışmalardan sonra, Filistinli milisleri tehlikeye girmesinin ardından, bölgede yeni bir yerleşim planı yapıldığını belirtti. Bu satılmış milisler, İsrail’in Gazze’den çekilmesinin ardından, bu bölgede güvenlik riskiyle karşı karşıya kaldı.

Somali Yeni Gazetesi (Somali News)‘nin Moğadişu’dan yaptığı habere göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sırasında, bölgedeki iç savaşı körüklemek amacıyla Filistinli milisler oluşturulmuştu. Bu grup, İsrail’in Gazze üzerindeki hâkimiyetini kolaylaştırmayı hedefliyordu, ancak Hamas hareketi, bu satılmış milislerin liderlerini öldürerek İsrail’in planını boşa çıkardı.

Şu ana kadar, Somali hükümeti ve Somaliland yönetimi, İsrail basınında yer alan bu iddialara resmi bir açıklama yapmadı.

Somaliland, 1991 yılında Somali’nin beş kuzey bölgesinin bağımsızlık ilan etmesinin ardından, sadece kendi bölgesinde özerklik kazanmış olsa da, bağımsızlığı hiçbir ülke tarafından tanınmamaktadır. Ancak, geçtiğimiz aralık ayında İsrail, Somaliland’ın bağımsızlığını tanıdığını açıklamıştı. Bu adım, dünya genelinde tepkiyle karşılanmıştı.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın