Avrupa Yaptırımları Bypass Etti

rasthaber
Rasthaber –  Fransa, Almanya ve İngiltere, ABD’nin İran yaptırımlarını bertaraf etmeyi hedefleyen özel ticari sistem Instex’i ilk kez salgın nedeniyle devreye soktu. Üç Avrupa ülkesi bu mekanizma aracılığıyla İran’a salgınla mücadelede kullanılmak üzere tıbbı malzeme gönderdi.
Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Fransa, Almanya ve İngiltere, Avrupa’dan İran’a tıbbi mal ihracatını kolaylaştırarak ilk işlemini başarıyla tamamladığını doğruluyor. Malzemeler şu anda İran’da” ifadeleri kullanıldı.
‘Devamı gelecek’
Ticaretin devam edeceği mesajı verilen açıklamada, “Şimdi ilk işlem tamamlandı. Instex ve İran’daki muadili STFI, daha fazla işlem gerçekleştirmek üzerinde çalışacak ve mekanizmayı geliştirecek” denildi.
Bu ilk ‘alışveriş’, sistemin kurulmasından bir yıl sonra gerçekleşmiş oldu.
Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın