Rasthaber – Azerbaycan'da Aşure Günü, Ehlibeyt aşığı vatandaşlar tarafından çeşitli merasimlerle anılıyor.
Özellikle camiler ve ziyaretgâhlarda gerçekleştirilen merasimlerde, Hz. Hüseyin ve Kerbelâ olaylarında onunla beraber yaşamını yitirenler anılıyor.
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de sabah saatlerinden itibaren camilere akın eden Azerbaycanlılar, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dualar ederek Hz. Hüseyin ve arkadaşlarını andı. Siyah bayrakların asıldığı camilerde bazıları mersiyeler eşliğinde sine dövüp vücutlarına zincir vurdu.
Ülkede birkaç yıldır uygulanan muharrem ayında kan bağışı kampanyasına bu yıl da devam edildi. Halk, camilerde düzenlenen kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. Kan vermek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.
