Yemen'den Tel Aviv'e Yönelik İHA Saldırılarına İlişkin Açıklama

GİRİŞ: 01.10.2024 12:46      GÜNCELLEME: 01.10.2024 12:46
Rasthaber -  Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü bugün Tel Aviv ve Eilat'ı hedef alan çok sayıda insansız hava aracı operasyonu gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: 'Yemen Silahlı Kuvvetleri, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına ve Lübnan halkına yönelik zulme tepki ve onların cesur direnişine destek ve Yemen'e yönelik saldırılara yanıt olarak "Yaffa" insansız hava aracıyla Tel Aviv'i hedef aldı.

Yemen silahlı kuvvetleri ayrıca 4 adet "Samad 4" insansız hava aracıyla "Eilat bölgesini de hedef aldı.'

Yemen silahlı kuvvetleri daha önce "Filistin 2" hipersonik balistik füzesini kullanarak Tel Aviv'i birkaç kez hedef almıştı.

Yahya Seri bu operasyonla ilgili olarak da şunları söyledi: 'Bu 2 operasyonda Tel-Aviv ve Eilat'da çok sayıda askeri hedef başarıyla hedef alındı.

İsrail-ABD saldırılarına karşı uluslarını savunan ve bu rejimlerin tüm ülkelere ve halklara diz çöktürme planlarına karşı duran Filistin ve Lübnan mücahitlerini selamlıyoruz.

İşgal ve saldırı ve yayılımcı plan ve komplolar durana ve etkisiz hale gelene kadar Filistin ve Lübnan'a desteğimizi vurguluyor, tüm Arap ve İslam milletlerinden sessizliği bozmalarını ve bu kararlı mücadeleye aktif olarak katılmalarını istiyoruz.'

Gazze'ye destek veren Yemen, 31 Ekim 2023'te saldırılarına başlayarak ve sonrasında onlarca operasyon gerçekleştirerek ABD ve İngiltere'nin Kızıldeniz'de Siyonist rejime uygulanan kuşatmayı kırma çabalarını boşa çıkardı.
Hatta Yemen'in operasyonları bu çabaları boşa çıkarmanın da ötesine geçmiştir ve San'a, ABD koalisyonunun Yemen'in farklı bölgelerine saldırarark yaptığı aptallığının ardından, hedeflerini genişletmiş ve şimdi bu operasyonlara ABD ve İngiliz gemileri de dahil edilmiştir.

Uzmanlar, konuyla ilgili olarak Yemen ordusunun benzeri görülmemiş operasyonunun, ABD ve İngiltere'nin Siyonist rejime uygulanan deniz kuşatmasını kırma çabalarını engellemenin yanı sıra, askeri gücünün de olduğunu gösterdiğine ve Washington'un bunun farkında olmadığına ve aslında denklemlerini bozduğuna inanıyor.

San'a, Gazze kuşatması ve saldırıları sona erinceye kadar Siyonist rejime deniz ablukası uygulama ve Yemen'e saldırarak yaptıkları aptallık sonucu Amerikan ve İngiliz gemilerini hedef alma konusundaki ısrarına rağmen, diğer gemiler için denizde seyrüsefer güvenliğini vurguluyor ve Yemen yetkililerinin açıklamaları bu niyetin kanıtıdır.








YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM