Kurdaş: Her İslam Ülkesi 500 Füze Atsa Ortada İsrail Kalmaz

GİRİŞ: 03.10.2024 19:52      GÜNCELLEME: 03.10.2024 19:52
Rasthaber -  Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, TV5 televizyon kanalında yayınlanan, Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz'ün sunduğu Buyrun Başlıyoruz programında, İran'ın 500 balistik füzeyle İsrail'e yaptığı saldırının 100 yıllık süreçte bir ilk olduğunu, Siyonizm umudunu yaraladığını söyledi.

Kurdaş, devletlerin imanı olmaz diyenlerin çıkabileceğini ancak "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Milleti'nin bir imanı var. Mısır halkının bir imanı var. Ürdün halkının bir imanı var. İran halkının, Pakistan halkının imanı var. Biz bunu biliyoruz biz de imanlıyız" diyerek Gazze'deki soykırım karşısında İran gibi bir araya gelerek hareket edecek İslam aleminin karşısında küresel sistemin ve ABD'nin hiç bir halt yiyemeyeceğini vurguladı.

İLK KEZ SİYONİZM UMUDU, BÜYÜK İSRAİL UMUDU YARA ALDI

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, şunları söyledi:

"Önceki akşam cereyan eden hadise, yani İran'ın doğrudan doğruya herhangi bir dolaylı saldırı, Hizbullah üzerinden, Yemen üzerinden değil ve doğrudan doğruya balistik füzelerle, İran'ın 500'ü aşkın füzeyle İsrail'e saldırması İsrail'in bir asırlık sürecindeki en önemli gelişmelerden birisidir. Bir defa bunun altını çizelim. İsrail'in kuruluşundan beri, Balfour deklarasyonundan beri, 1 asır boyunca coğrafyamızda, İsrail'in kurulması süreci, şu savaşlar bu savaşlar vesaire... İlk kez, belki de Siyonizm umudu yara aldı. Bu çok önemli bir şey. Büyük İsrail umudu da bu anlamda yara aldı. Hayal ediyorum, düşünüyorum. İran 500 balistik füze attı. Türkiye de 500 füze gönderdi. Mısır da gönderdi. Hayal bedava, bunun hayalini kuralım. Niye kurmayalım ki. İran atıyor, Türkiye atıyor, Pakistan atıyor, Mısır da atıyor... Ne olur acaba? Bu ırkçı emperyalist dünya düzeni yerle bir olur. Çok net söylüyorum. ABD ve küresel sistem, topyekûn 5-10 tane devletle İslam alemine savaş açamaz. Bu mümkün değil. Onlar bölünmüş ve parçalanmış, ve yöneticileri ele geçirmiş işbirlikçiler oluşturmuş bir dünyaya hükmediyorlar. Ama gerçekten bir araya gelmiş, gerçekten ümmet olmuş, gerçekten şu soykırım karşısında canı yanmış ve imanının gereğini yapan belki devletlerin imanı olmayabilir diyeniniz çıkabilir ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Milleti'nin bir imanı var. Mısır halkının bir imanı var. Ürdün halkının bir imanı var. İran halkının, Pakistan halkının imanı var. Biz bunu biliyoruz biz de imanlıyız. İster istemez, Müslümanlar diyelim ki 3-5 tane ülke aynı anda şu İran'ın yaptığını yapıyor olsa, bir defa yapsın, acaba İsrail ateşkesi kabul eder mi etmez mi? Gazze'deki soykırımı durdurur mu durdurmaz mı? Hayal edelim ya... İşte gördük, önceki gece, yaşananları gördük. Şimdi biz de dönüp de, İran ayağına mı sıkıyor diye, bu işin sonu ne olur İsrail ne yapar diye yorumlamaya kalkışanlar vardı. Tıpkı 7 Ekim zihniyetindeki gibi. 7 Ekim'de Aksa Tufanı olduğu zaman, Hamas bunu yaptığı zaman sanki İsrail'in 11 Eylül'ü hakkı varmış gibi konuşuyorlardı ya işte İsrail'in hakkı oluştu, İsrail'in 11 Eylül'ü bu, Gazze'yi yok edecek. Şimdi İsrail de İran'ı yok edecek. İran acaba kendi ayağına mı sıkıyor diye yorumlayanlar var televizyonlarda. Müsaade etme. 3-4-5 ülke bir araya gel. İsrail'e haddini bildir. 1 gece bildir. 2 saat, 3 saat bildir."

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM