Rasthaber – Dün Lübnan el-Mayadin televizyonuna açıklamada bulunan Irak halk Gönüllü Güçleri Haşd-i Şaabi Sözcüsü Ahmet el-Esedi, Suudilerin Irak'a yaklaşmasının arkasındaki asıl nedenin, kendini içinde bulunduğu psikolojik ablukadan kurtarmak olduğunu söyledi.
Irak halk Gönüllü Güçleri Haşd-i Şaabi Sözcüsü, Suudilerin içinde bulundukları büyük çıkmazlardan, bu cümleden Yemen krizinden kendilerini kurtarmak için Irak'a yaklaşmaya çalıştıklarını söyledi.
Arabistan-Irak ilişkileri son dönemlerde özellikle Suudi dışişleri bakanı Adel el-Cubeyr'in Bağdat'ı ziyaret etmesinden sonra iyileşmeye yüz tutmuştur.
Daha önce Arabistan'ın Bağdat elçiliği, Irak'ın milli menfaatlerine karşı müdahalelerde bulunmuş ve bunun üzerine Irak yönetimi, Arabistan'ın Bağdat büyük elçisi Samer es-Sebhan'ı istenmeyen adam ilan ederek sınır dışı etmişti.
