Rasthaber – Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
Kuzey Irak’ta 25 Eylül’de yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun engellenmesi için, Türkiye’nin diplomatik temasları sürüyor.
Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
Tezkerede, "Bütün bu gelişmeler çerçevesinde, terör ile Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü bozmaya ve sahada gayrimeşru oldubittiler oluşturmaya yönelik, milli güvenliğimize tehlike oluşturabilecek her türlü risk, tehdit ve eyleme karşı, uluslararası hukuktan doğan haklarımız doğrultusunda gerekli önlemlerin alınması milli güvenliğimiz açısından hayati önem arz etmektedir" denildi
İşte o tezkerenin tam metni:
.jpg)
.jpg)
Ajanslar
