Müzakere mı Savaş mı?

Berlin İmam Rıza İslam Merkezi Alimi Hüccet’ül-İslam Şeyh Sabahattin Türkyılmaz Cuma hutbesinde ABD-İran arasındaki savaş durumunu değerlendirdi.

Türkyılmaz’ın değerlendirmesi şu şekilde;

Amerika ve İran’ın düşmanlıklarının kaynağı, ne üzerinde savaştıkları bilinmezse günümüz olaylarını analiz etmek zordur.

İran İslam Cumhuriyeti 50 yılda dünyada küresel güç olabilecek seviyeye geldi.

  1. Merhalede, İnkılap ile bağımsızlığını sağladı; doğu ve batı süper güçlerin hiçbirine yaslanmadı, bağımsız müstakil bir ülke oldu.
  2. Merhalde Bölgesel güç haline geldi; Müslümanların uyanışını sağladı, bölge ülkelerinde etkili oldu, direniş cephesini oluşturdu.
  3. Merhalede Küresel bir güç oldu; Küresel alanda Emperyal güçler karşısında söz söyleyen, gündem belirleyen devlet oldu.

Amerika’nın 50 yıla yakındır İran’a düşmanlığının sebebi İslam Cumhuriyeti’nin batı emperyal güç karşısında boy göstermesi ve bağımsızlığını ilan etmesidir.

Amerika buna 50 yıldır tahammül edemiyor. Bundan dolayı bir şekilde İran’ı ya yok etmek veya dize getirip teslim almaya çalışıyor.

Yazının devamını okumak için tıklayınız: https://rasthaber.com/muzakere-mi-savas-mi/

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın