Onlarca Yahudi Mescid-i Aksa’ya Baskın Yaptı

rasthaber

Rasthaber – İşgal polisinin bu sabah (31 Ağustos Perşembe) 84 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine izin verdiği ve El-Mağaribe Kapısı'ndan giren yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaşarak sözde heykel hakkında Yahudi rehberlerden bilgi aldıkları ifade edildi.

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre işgal polisi Mescid-i Aksa kapılarında tedbirlerini yoğunlaştırarak Mescid-i Aksa'ya giren Müslümanların kişisel eşyalarını ve kadınların çantalarını aradı.

İşgal güçlerinin Cuma ve Cumartesi günleri hariç Yahudi yerleşimcilerin her gün öğleden önce üç saat ve öğleden sonra bir saat süreyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemelerine izin verdiği belirtildi.

Kurban Bayramı dolayısıyla yarından itibaren dört gün boyunca Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemelerine izin verilmeyeceği kaydedildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmeyi planlayan işgal yönetimi ve fanatik Yahudi örgütleri, Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

FİEM

 

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın