Rasthaber – Merhum Ali Şeriati artık neredeyse kaideleşmiş bir tespitinde: “Eğer olman gereken yerde değilsen nerede olduğunun önemi yok. Zira her halükarda hata içerisinde ve batıl bir durumdasın.” der mealen.
Birçok hakikati kavramamız birçok sosyal vaka ve gerçekliği doğru analiz etmemiz için önümüze ışık tutan bu tespite itiraz etmeksizin ancak yaşadığımız güncel dünyayı kamilen çözümleme ve geleceğe dair en doğru öngörü ve davranış biçimine sahip olabilmek için “gerek şahsiyetler gerek kurumlar ve gerekse devletlerin duruş açılarını değerlendirirken onların imkan, kabiliyet, konum, derinlik ve birikim düzeylerini dikkate alıp almayacağımız” meselesini masaya yatırmakta hayati bir konudur.
Türkiye’de sosyal ve siyasal olaylara “evrensel bakış” açısı kazanmış şahsiyet ve yapıların kahir ekseriyetinin, kendi dışındaki gerçek ve tüzel kişilikleri ve özellikle de hükümeti değerlendirirken esnemeyen (taktik ve strateji içermeyen) bir ölçü belirlemeleri (ve bir de değerlendirmeye tabi tutulanların özellikle son on yılda arkada bıraktıkları stratejik günahlardan dolayı) acımasız ve hatta zaman zaman taassup ile davrandıklarını gözlemlemekteyiz.
YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
