ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’daki köprüleri ve altyapıyı hedef alacağına dair tehditlerinin ardından, Suudi Arabistan ihtiyati tedbir olarak Kral Fahd Köprüsü’nü kapattı.
Trump’ın İran’daki köprüleri ve altyapıyı hedef alacağına dair tehditleri ve İran’ın bu tehditlere verdiği yanıtın ardından, Suudi Arabistan ve Bahreyn’i birbirine bağlayan ana köprü olan Kral Fahd Köprüsü’ndeki trafik bu sabah askıya alındı.
Kral Fahd Köprüsü İdaresi Twitter sayfasında şunları yazdı: “Doğu Bölgesi Ulusal Erken Uyarı Platformu tarafından son birkaç saat içinde verilen uyarılar ışığında, ihtiyati tedbir olarak Kral Fahd Köprüsü’ndeki araç trafiği askıya alınmıştır.”
Kral Fahd Köprüsü 25 kilometre uzunluğundadır ve ABD Beşinci Filosu’nun konuşlandığı Arap Yarımadası ile Bahreyn arasındaki tek kara bağlantısıdır.
Hatırlatmak gerekir ki, ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılması çağrısında bulunarak birkaç günlük bir süre belirlemiş ve aksi takdirde İran’ın altyapısının hedef alınacağı tehdidinde bulunmuştu.
