RASTHABER-İran İslam Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, Amerika Başkanı Donald Trump’a mektup yazdı ve ondan Amerika’nın seçim ve siyasi sistemini düzeltmesini, kadınlara saygı göstermesini ve onların liderlik ve katılımdaki rollerini dikkate almasını ve Amerika’nın diğer ülkelerin menfaatlerine saldırmasına engel olmasını istedi.
İngilizce ve Farsça olarak yayımlanan mektupta Ahmedinejad Amerika Başkanı’na 10 tavsiyede bulundu. Ahmedinejad bu mektubun siyasi gidişata göre yazılan bir mektup değil, Amerika halkına duyulan ilgi ve iyi niyetten kaynaklanan, bir insanın başka bir insana yazdığı bir mektup olduğunu belirterek, Trump’tan da bu bakış açısıyla bu mektubu okumasını istedi.
Ahmedinejad Trump’a hitaben şunları söyledi: “Ben ve siz de diğer insanlar gibi bir olan Allah tarafından ebedi bir hayat için yaratılmış kullarız. Allah-u Teala bizleri düşmanlık, hegemonya ve saldırganlık için yaratmamıştır.”
Ahmedinejad Trump’a verdiği başka bir tavsiyesinde “terörizm alanında terörist grupların birçoğu tanımıştır. Dünya bugün Amerika’nın güvenlik kurumları tarafından donatılmakta ve güçlendirilmektedir” diyerek Donald Trump’tan bu gruplara yapılan mali yardımları kesmesini istedi ve bunun özellikle zulüm altındaki halk olmak üzere herkesi mutlu edeceğini belirtti.
