Rasthaber – WikiLeaks kurucusu Julian Assange, ABD'deki 2016 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adayı olan Hillary Clinton'ın e-postalarını hacklemediklerini, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yasal yollarla elde ettiklerini söyledi.
Assange, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, WikiLeaks'in yayınladığı Clinton'ın e-postalarına, Bilgiye Erişim Özgürlüğü Yasası kapsamında 3 Mart 2016 tarihinde ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan ulaştıklarını belirtti.
WikiLeaks Mart 2016'da, Clinton'ın 2009-2013 yılları arasında dışişleri bakanlığı görevini yürütürken hesabından yolladığı ve bu hesaba gelen 30.000'den fazla e-postayı yayınlamıştı.
Aynı sene içinde WikiLeaks, ABD Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nin yaklaşık 20.000 e-postasını yayınlamış ve Clinton'ın seçim kampanyasını yöneten John Podesta'nın e-postalarını da hacklemişti.
Bazı ABD istihbarat ajansları, söz konusu sızıntıların arkasında Rusya'nın olduğundan şüphelendiğini belirtmiş fakat bu iddiaları destekleyen bir delil sunmamıştı.
