Rasthaber – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Çankaya'daki genel merkez binasının açılışında açıklamalarda bulundu.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener , seçim barajı tartışmalarına ilişkin, "Bizim programımızda barajla ilgili bakış açımız var ama ister 10 olsun, ister indirilsin, o bizim açımızdan bir problem teşkil etmiyor." dedi.
Akşener, partisinin Çankaya'daki genel merkez binasının açılışına katıldı. Açılış töreninde, genel merkez önünde toplanan kalabalığa seslenen Akşener, İYİ Parti'nin bir kadın hareketi olduğunu belirtti. Akşener, "İYİ Parti Türkiye 'ye iyi geldi. 25 Ekim'de kuruldu. Ne oldu? 29 Ekim'de kimse hastalanmadı. Meğerse bizi yönetenler turp gibi sağlıklıymış ama sağlıklarının iyi olduğunu anlamak için İYİ Parti'nin kurulması gerekiyormuş." dedi.
Konuşması sırasında Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu'nu anan Akşener, İYİ Parti'nin Türkiye'nin kamplaştıran, kutuplaştıran, kavga ettiren dilini değiştirdiğini söyledi.
Partinin kuruluşu sırasında yaşadıkları sıkıntıları anlatan Akşener, kurucular kurulunda yer almak isteyen gençlerin işinden olduğunu öne sürdü.
Projeleri milleti dinleyerek oluşturacaklarını ifade eden Akşener, genç nüfusta işsizlik oranının arttığını, uyuşturucu kullanımının 11 yaşına kadar düştüğünü, bunların önüne geçeceklerini kaydetti.
Partiyi milletle imece usulü kurduklarını dile getiren Akşener, parti çalışmaları kapsamında şehir şehir, sokak sokak, esnaf esnaf dolaşacaklarını söyledi.
Akşener, konuşmasının ardından partisine katılan belediye başkanlarına rozetlerini taktı.
Akşener ve parti yetkilileri daha sonra dualar eşliğinde genel merkez binasının açılışını gerçekleştirdi.
"Proje partisi" iddialarına yanıt
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akşener, "seçim barajı" tartışmalarına ilişkin soruya, "Bizim programımızda barajla ilgili bakış açımız var ama ister 10 olsun, ister indirilsin, o bizim açımızdan bir problem teşkil etmiyor. Programımıza Türkiye'de temsilde adalet sağlanması için bir bakış açısı koyduk ama an itibarıyla kendileri bilir." yanıtını verdi.
"Parti olarak bir erken seçime hazır mısınız?" sorusu üzerine Akşener, "Biz hazırız ama erken seçim çağrıyla olmaz. Türkiye'yi arkadaşlarımla beraber İYİ Parti olarak dolaşacağız ve sonuç itibarıyla göreceksiniz, herkes dolaşacak ve erken seçim o zaman gelir." dedi.
"Partinizden 'İYİ Parti bir proje partisidir' diyerek istifa edenler oldu, nasıl yorumluyorsunuz?" sorusu üzerine Akşener, böyle diyerek istifa eden olmadığını söyledi. Akşener, partiden istifa eden kurucu üye Cevher Cevheri'nin açıklamasında böyle bir ifade yer almadığını belirtti.
Cevheri'nin bu fikrinden vazgeçmesi için gayreti olduğunu belirten Akşener, şöyle konuştu:
"3 ay sonra kongrelerimizi yaptığımızda umut ediyorum tekrar İYİ Partili olabilir. Benim ne dokunulmazlığım var ne başka bir şeyim var. 22 aydır 'Proje' diyorsunuz. Bu nasıl bir devlettir ki bu kadar büyük projelerin önüne geçemiyor? Alt tarafı bir kadın, yalnız başına bir kadın. Tutuklayın götürün gitsin, varsa elinizde belge, bilgi. Proje partisi… Siz uyuyor musunuz? Adalet uyuyor mu? Hakimler uyuyor mu? İçişleri Bakanlığı yan gelip yatıyor mu? Böyle büyük projeler var madem, ben de bunun merkeziysem, dokunulmazlığım yok, oyum yok, buyum yok. Tutun ensesinden götürün. Yok proje partisi, yok FETÖ destek oldu. Bunları bır bır bır, mıy mıy mıy söylüyorsunuz. Siz güçsünüz, devletin sahibisiniz. Varsa elinizde, gereğini yapın."
Ülkenin kanun hükmünde kararnamelerle ( KHK ) yönetildiğini kaydeden Akşener, şunları söyledi:
