Ahmedinejad İmam Hamanei’ye Mektup Yazarak Tehlikelere Dikkat Çekti

rasthaber

Rasthaber – İran’ın Eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İran’ın ülke içi problemleriyle ilgili olarak İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei’ye bir mektup yazarak; yürütme, yasama ve özellikle de yargı organındaki aksaklıklarla ilgili olarak halkın taleplerini iletti.

Bu uzunca mektubun bazı bölümlerinde aşağıdaki konulara dikkat çekilmiş:

 

Bismillahirrahmanirrahim

Hazreti Ayetullah  Hamanei

İslam İnkılabı Rehberi

Küçük bir azınlık kendilerini mutlak hak, ülkenin sahibi, maliki ve halkın efendisi olarak görmekteler. Bendeniz halkın taleplerine binaen ve şer’i, milli, insani ve inkılabi sorumluluk bilinciyle ülkenin içinde bulunduğu durumu halkın dilinden huzurunuza aktarmayı vazife olarak görüyorum.

Benim ve dostlarımın tüm kalbimizle İslam İnkılabının ilkelerine, ülkülerine ve İran milletinin çabaları sonucu kurulmuş  nizama bağlı olduğumuzu ve sonuna kadar bağlı klalacağımızı Siz  herkesten daha biliyorsunuz. Ömrümüz halkın inkılap hareketinin çizgisinde, İslam Cumhuriyetinin yükseltilmesi doğrultusunda ve halka minnet koymadan hizmet etmekle geçmiştir.

Halk diyor ki, biz inkılabı, ülkeyi ve nizamımızı seviyoruz ve  en üst düzeyde fedakarlık yaptık ve yapmaya hazırız. Ama mevcut durumun düzeltilmesini, İran’ın dünyada layık olduğu konumda yer almasını istiyoruz. Halkımız İran’ın güçlenmesi, kalkınması ve yücelmesini arzu etmektedir.

Üst düzey sorumlu makamların gafleti ve düşmanların sinsi planları  görülmemiş bir ekonomik durgunluğa  yolaçmış, işsizlik, fakirlik ve sınıf farklılığı had safhaya ulaşmış ve her an ülke ve halkı  beklenmedik krizlerle karşı karşıya getirebilir.

Halka ümit verilmesine dair devamlı olarak yaptığınız vurgulamalara rağmen, maalesef ülkede devam eden durum daha iyi bir geleceğe olan umudu en düşük seviyeye indirmiştir.

Hükümet nükleer anlaşmanın sonuçlarına haddinden fazla önem vermek veya tüm mesaisini bu anlaşma için harcamakla ülkenin öteki meselelerini hemen hemen unutmuş,  gerçek olmayan istatistikler sunmak suretiyle halkın yarasına sadece tuz serpmekte, acıları daha bir derinleştirmektedir. Son yıllarda petrol satışı/ihracatı artmasına ve  hükümet bütçesi üç katına çıkarılmasına ragmen ülkenin ve halkın durumu gerilemiştir.

Hükümetin icraatından umutsuzluğa kapılmış çeşitli halk kesimleri bankaların iflasından dolayı uğradıkları zararların telafi edilmesi için, adalet aramak için   yargı organının kapısını çalmakta, ve ama maalesef adalet bulmak yerine yargı kolluk kuvvetleri tarafından zor kullanılarak  dağıtılmaktadır.

Bu defa da Meclis binasına yönelen halk, meclis önünde de aynı ve belki daha ağır bir muamaleyle karşılaşmakta, halkın vekillerinden tek bir kişi bile onların sesini  duymaya tenezzül etmemektedir.

Ulusal medya(devlet radyo televizyonu) ise halkın sesini duyurmak yerine iktidar sahipleriyle, güç odaklarıyla  aynı yönde  hareket etmektedir.

Halkın güvenliği, özgürlüğü ve adaletin teminatı olması gereken yargı makamları kamuoyunda suçlu durumundadır. Ardı arkası gelmeyen tekziplere rağmen yargı organı  şartların iyileşmesine yardımcı olmadığı gibi tam aksine durumu daha da kötüleştirmektedir.

Üst düzey yargı makamları  kişisel ve siyasal  görüşlerinde anormal, kanıtsız ve kanunsuz ısrarlarıyla kişisel, ailevi ve siyasal konumlarını korumak için mahkemelerde yargı gücünü kötüye kullanmakta,  yargı organının ıslah edilmesi, hata ve zulümden korunmasına dair çabalara set çekmekte, mahkemeleri ülkenin asıl meselelerinin çözümü ve halkın hukukunun alınmasına dair fırsatlardan mahrum bırakmaktadır.

Çeşitli halk kesimleri yukarıda saydığım hususlardan dolayı ülkenin içinde bulunduğu durumdan, İnkılabın geleceğinden, kendileri ve evlatlarının geleceğinden endişe duymaktadırlar.

Ülkenin çeşitli kesimlerinden her gün bizi arayan halk bu durumu huzurunuza ulaştırmamı istedikleri için vazifemi yerine getirdim.

Yüce Allah’tan Size ve İran milletine izzet, başarı ve baş yüceliği diler, içinde bulunduğumuz durumu izzetli bir şekilde Hz. Veliyy-ı Asr’ın yardımıyla geride bırakmayı Yüce Allahtan niyaz ederim.

Mahmud Ahmedinejad

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın