Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, TBMM’de Yeni Yol Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada dış politika ve iç gündeme ilişkin sert eleştiriler yöneltti. İran’daki protestoların “küresel güç hesapları” içinde bir müdahale zemini olarak kullanılmaya çalışıldığını savunan Arıkan, Türkiye’nin atması gereken adımın “net” olduğunu belirterek Kürecik Radar Üssü’nün kapatılmasını, İncirlik Üssü konusunda ise “egemenliğin derhal tesis edilmesini” istedi.
Arıkan, konuşmasının ekonomi bölümünde emekliye yapılan 1062 TL’lik artışı yetersiz buldu; emekli maaşlarının “yaşlılık aylığı” gibi ele alındığını savunarak iktidara “haktan ve hukuktan geçer” mesajı verdi. Konut ve kira krizine de değinen Arıkan, “ev almanın hayal olduğu” bir tabloda yakında “kiraya çıkmanın da hayal” haline gelebileceğini söyledi. Uyuşturucu ve sanal kumar başlıklarında ise “sessiz savaş” vurgusu yapan Saadet lideri, bağımlılıkla mücadele için yeni bir bakanlık kurulması ve 2026’nın bu başlıkta seferberlik yılı ilan edilmesi çağrısında bulundu.
Arıkan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
“Siyonist rejim, bugün İran üzerinden bölgeyi yeniden ateşe atmayı hedeflemektedir. Biz Saadet Partisi olarak yıllardır uyarıyoruz: Bu, Büyük İsrail Projesi’dir. Ve bu projeye, bütün bölge ülkeleri birlikte karşı durmak zorundadır. Unutulmasın, böl, parçala, yönet siyaseti bugün yeniden devrededir. Bugün İran’da yaşananlara karşı suskun kalanlar da alkışlayanlar da bilsin ki yarın sıradaki hedef kendileridir. Bugün Türkiye’de iktidarın yapması gereken çok nettir, NATO kisvesi altında İsrail’in güvenliğine hizmet eden Kürecik Radar Üssü derhal kapatılmalıdır. Bölgemize kan ve gözyaşı taşıyan İncirlik Üssü üzerindeki egemenlik derhal tesis edilmelidir. Açık söylüyorum bunlar yapılarak İsrail’in gözü kör edilmelidir. İran’a rejim ihraç etmeye kalkışanlar, lider dayatmaya çalışanlar, özgürlük, insan hakları ve demokrasi söylemiyle yeni müdahaleler planlayanlar şunu iyi bilsin: Yaşananlar İran’ın iç işleridir. İran halkı ve devleti, kendi geleceğini tayin edecek iradeye, ferasete ve tarihsel tecrübeye sahiptir. Ha siz illa insan haklarını savunmak mı istiyorsunuz? Dönüp yerle bir ettiğiniz Gazze’ye bakın. Gazze’de, ateşkesten bu yana, 3 aydır, 100’ün üzerinde çocuk katledildi. Bunu ben söylemiyorum, UNICEF söylüyor. Siz özgürlük diyorsanız, önce Filistin’i özgürleştirelim. Siz diktatör arıyorsanız, önce Katil Netanyahu’ya bir bakın, Siyonist rejimine bakın.
