Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri, İslam İnkılabı Rehberine gönderdiği mesajda Genelkurmay Başkanlığı ve Devrim Muhafızları Ordusu’ndaki altı üst düzey komutanın atanmasından dolayı şükranlarını sundu ve bu atamaları yeni komutanlara tebrik etti.
Fars Haber Ajansı Siyasi Muhabirinin bildirdiğine göre, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Tümgeneral Muhsin Rızai, Başkomutan’a gönderdiği mesajda Genelkurmay Başkanlığı ve Devrim Muhafızları Ordusu’ndaki altı üst düzey komutanın atanmasından dolayı şükranlarını sundu ve bu atamaları yeni komutanlara tebrik etti.
Mesajın metni şu şekildedir:
Bismillâhirrahmânirrahîm
İslam Devrimi’nin Yüce Lideri ve Silahlı Kuvvetlerin Yüce Başkomutanı Hazreti Ayetullah Seyyid Mücteba Hamaney’in (Gölgesi Üzerimizde Daim Olsun) Huzur-u Alilerine;
Selam, samimiyet ve saygılarımla;
Zat-ı Alinizin Genelkurmay Başkanlığı ve Devrim Muhafızları Ordusu’nda altı üst düzey komutanı atama yönündeki hikmetli adımı ile ülkenin savunma gücünü her bakımdan pekiştirecek yol gösterici ve etkili tedbirleri tebliğ etmesi, bir kez daha uluslararası gözlemcilerin ve analistlerin dikkatini çekmiş; başta Amerika hükümdarları ve Siyonist rejim olmak üzere İslami İran’ın düşmanlarının hesaplarını altüst etmiş ve Humeyni ile Hamaney’in yolunun ölümsüz olduğunu, Devrim İmamlarının aydınlık yolunun ve onların mütecavizlere ile müstekbirlere karşı koyma ve direnişi sürdürme yönündeki kasırga gibi hareketinin halen umut verici ve sarsılmaz olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.
Bendeniz Silahlı Kuvvetler büyük ailesinin küçük bir üyesi olarak, bu layık ve zamanında atılan adımdan dolayı şükran ve minnetlerimi Huzur-u Alinize sunar; bu fırsatı ganimet bilerek, Rebiülevvel ayının başlangıcıyla eş zamanlı olarak bu güven tezahürünü değerli kardeşlerim ve silah arkadaşlarıma:
- Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Pilot Ali Abdullahî’ye,
- Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Kiyumers Heyderi’ye,
- Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Ahmed Vahidi’ye,
- Devrim Muhafızları Genel Komutan Vekili Tümgeneral Mustafa İzadi’ye,
- Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Ali Ozmayi’ye,
- Ve Müstazaflar Basıç Örgütü Başkanı Hüccetülislam ve’l-Müslimin Hüseyin Taib’e
içtenlikle tebrik eder; 8 yıllık Kutsal Savunma döneminden bugüne kadar gurur dolu bir karneye sahip olan bu değerli şahsiyetlerin, Allah’ın izni ve kuvvetiyle, amel meydanında Zat-ı Alinizin beklentilerini karşılayarak ve İslami vatana yönelik her türlü muhtemel tecavüze mertçe karşı koyarak bu güvene layıkıyla cevap vereceklerini umut ederim.
Merhum İmam’ı, Şehit İmam’ı ve başta Silahlı Kuvvetler komutanları ile aziz şehitleri olmak üzere İslam Devrimi’nin tüm şehitlerini anarak; gayretli ve kahraman İran milletine güvence veririm ki, Silahlı Kuvvetler’deki evlatları Allah’ın lütfuyla ve Efendimiz Hazreti Bakiye-tullah el-A’zam’ın (c.c.) inayetleri ve hayır duaları gölgesinde, Yüce Başkomutan’ın emir ve arzularını gerçekleştirmek, İslami İran’ın güvenliğini ve her geçen gün artan gururunu korumak uğrunda canları pahasına duracak ve bu gurur dolu yolda hiçbir çabayı esirgemeyeceklerdir.
