Emil Lahud: “Şehit Nasrallah’ın Davasıyla Zafer Sahnelerini Tekrarlayacağız”

Lübnan Eski Cumhurbaşkanı, Şehit Nasrallah’ın onurlu ilkeleri ve savaşçılarının direnişi sayesinde aramızda yaşamaya devam ettiğini belirtti.

Seyyid Hasan Nasrallah’ın şehadetinin ikinci yıldönümünde, Direnişin Şehit Seyyidi ile yakın ilişkisi bulunan Lübnan Eski Cumhurbaşkanı Emil Lahud yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: “Aziz kardeşimiz Seyyid Hasan Nasrallah’ın şehadet yıldönümünde, onun dönüm noktaları ve tarihi anlarla dolu hayatını anmaktan kendimizi alamayız.”

Emil Lahud sözlerine şöyle devam etti: “Şehit Seyyid Hasan Nasrallah her zaman bir gurur ve onur kaynağı olmuştur ve öyle kalacaktır. Kendisi vatandan uzakta, güvenli bir yerde kalıp canını kurtarma imkanına sahipken; direniş savaşçılarının yanında ve kendi vatanının bağrında şehit olmayı tercih etmiştir.”

Lahud şunları vurguladı: “Aziz kardeşimiz Seyyid Hasan Nasrallah’ın şehadetinden iki yıl sonra, direniş savaşçılarının kahramanca direnişine ve kendisine sadık halkın güçlü dayanışmasına tanıklık ediyoruz. Bu halk, Şehit Nasrallah ve diğer pek çok yol arkadaşının canlarını verdiği davadan bir an olsun şüphe duymamıştır.”

Lübnan Eski Cumhurbaşkanı açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Cani Siyonist rejim toprakları işgal etmekte; küresel sessizlik ile Lübnan içindeki pasiflik ve suç ortaklığının gölgesinde menfur cinayetlerini sürdürmektedir. Ancak 2000 yılında gerçekleştiği gibi, direniş evlatlarının ve Şehit Nasrallah’ın özgürlüğü yeniden elde etme iradesini asla yok edemeyecektir.”

Emil Lahud, savaşçıların ve direniş toplumunun iradesinin sarsılmazlığını koruduğunu ve bu sayede tarihi belirleyici bir dönüm noktası olan zafer sahnesini yeniden yaşatmamıza imkan tanıdığını belirtti.

Lahud şunları kaydetti: “Şehit Seyyid Hasan Nasrallah, şehadetinin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen direniş savaşçılarının azmi ve kararlılığı, kendisine sadık halkın mukavemeti ve hepsinden önemlisi direnişin iç birliğe olan bağlılığı sayesinde halen aramızda varlığını sürdürmektedir.”

Bu önde gelen Lübnanlı siyasetçi, bunların Direnişin Şehit Seyyidi’nin bağlı kaldığı ve uğrunda büyük fedakarlıklar yaptığı ilkeler olduğunu, İsrail düşmanının komplolarına ve iç kışkırtmalara geçit vermediğini vurguladı. Lahud, bunun hiçbir Lübnanlının unutmaması gereken bir ders olduğunu ifade etti.

Emil Lahud’un Şehit Seyyid Hasan Nasrallah ile olan ilişkisinin bir cumhurbaşkanı ile bir parti lideri arasındaki sıradan bir ilişki olmadığını, aksine son derece samimi bir bağa sahip olduklarını ve olağanüstü koşullarda omuz omuza vererek Lübnan’ın gücünü pekiştirdiklerini belirtmek gerekir.

Emil Lahud, gerek Şehit Seyyid Hasan Nasrallah’ın sağlığında gerekse şehadetinden sonra verdiği basın mülakatlarının çoğunda kendisini her zaman anmakta ve birlikte tanıklık ettikleri tarihi anları büyük bir tutkuyla anlatmaktadır.

Emil Lahud, ülkenin egemenliği ve ulusal onurundan asla taviz vermeyen ender Lübnanlı yetkililerden biridir; nitekim Şehit Seyyid Hasan Nasrallah da gönlünün en değerli madalyasını ve “Direnişin Başkanı” unvanını Emil Lahud’a takdim etmiştir.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın