Rasthaber – SANA haber ajansına göre, sözkonusu tırlar Irak’ın el’Velid sınırından Suriye topraklarına giriş yaptı ve daha sonra Haseke eyaletinde yer alan Kamışlı kasabası etrafındaki gayri meşru ABD üssüne gitti.
Amerika daha önce de Irak üzerinden Suriye’deki gayri meşru üslerine silah göndermişti.
Amerika ve müttefikleri sözde terörist gruplarla mücadele bahanesiyle, Suriye hükümetinin izni olmaksızın Suriye’de faaliyetler yapıyor ve Suriye toprak bütünlüğü ve hakimiyetini çiğniyorlar.
Amerika ve müttefiklerinin Suriye’de gayri meşru varlığı Trump döneminde artış kaydederken Amerikalı yetkililerin terör örgütleriyle mücadele bahanesiyle ileri sürdükleri gruplar da, bizzat ABD’li yetkililerin itiraflarına göre Amerika tarafından oluşturuldu.
Amerika ve müttefikleri sözkonusu terör örgütlerine bu zamana kadar milyarlarca dolarlık silah ve teçhizat ve mali yardımda bulunmuştur.
