Askeri Seçenek; İsrail’in İran’a Yönelik Boş Tehditleri

GİRİŞ: 30.01.2023 15:58      GÜNCELLEME: 30.01.2023 15:58
Rasthaber -  Siyonist İsrail Deniz Kuvvetleri eski komutanı Tuğamiral Eli Marum, Perşembe günü yaptığı açıklamada, rejimin "bir an önce İran'a saldırması gerektiğini" ileri sürdü!

İsrail'in I24 kanalına göre Tuğamiral Eli Marum, "Zaman daralıyor ve bunu daha sonra değil, gelecek yıldan önce yapmamız gerekiyor." dedi.

Siyonist komutanın iddiasına göre İran nükleer silah elde etmenin eşiğinde ve İsrail önümüzdeki yıl İran'ın nükleer tesislerine saldırmalı ve İran'ın programını etkisiz hale getirmelidir.

Daha önce İsrail'in yeni ulusal güvenlik danışmanı Zakhi Hangbi, Tel Aviv, İran'a saldırı planını uygulamak istiyorsa bunun Benyamin Netanyahu döneminde olacağını inanıyorum." dedi.

Bu iddialar, Siyonistlerin, Washington ile Tel Aviv arasında Akdeniz açıklarında geniş kapsamlı ortak askeri tatbikat yapılacağını duyururken ileri sürülüyor.

Siyonist Rejim güçlerinden yapılan yazılı açıklamada, ABD Merkez Komutanlığı ile “Juniper Oak (Ardıç Meşe) Ortak Tatbikatı’nın başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, “İsrail ve ABD hava kuvvetlerinin, çok sayıda savaş uçağı, nakliye uçakları, insansız hava aracı, keşif uçakları, ABD’nin ağır bombardıman uçaklarının katılımıyla farklı senaryolar tatbik edeceği” aktarıldı.

Tatbikata hem savaş uçakları hem bombardıman uçaklarına yakıt ikmali yapan İsrail’in Re’em (Boeing 707) ve ABD’nin Boeing KC-46A tanker uçakları da yer aldı.

Askeri tatbikatta ABD’nin roket sistemi HIMARS’tan ve Siyonist İsrail’in sistemlerinden uzun menzilli roketler fırlatıldı.

Rejim medyası Yediot Ahronot’a göre, tatbikata 450’si karada, diğerleri USS George HW Bush uçak gemisinde olmak üzere 6 bin 400 ABD askeri katıldı.

The Times of Israel, bu tatbikatın genellikle "İran İslam Cumhuriyeti'ne bir mesaj" olarak yapıldığını iddia ederken Amerikalı yetkililer, bu tatbikatın belirli bir ülkeyi hedef almadığını savundu.

Önemli konu şu ki, yukarıda bahsi geçen Siyonistlerin iddiaları ve yalan haberler İsrail rejiminin İran'la karşılaşmaya hazır olduğunu abartıyor ve onlar iç krizlerden kaçmak için hayali bir savaşa sığınmaya çalışıyor. Bu, Batılı ülkelerin sıklıkla kullandığı yöntemdir.

İşgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan gelişmelere bakıldığında, rejim liderlerinin her zaman İran'ın nükleer tesislerine karşı askeri seçeneği hayata geçirmek istediklerini dile getirdiğini görüyoruz. Ayrıca Siyonistler, Batılılarla bağımsız olarak veya ortaklaşa yaptıkları her tatbikatı genellikle İran'a karşı hazırlık olarak yorumluyorlar.

İlginçtir ki, Siyonist yetkililerin Washington’a ve ABD’li makamların işgal altındaki bölgelere yaptığı ziyaretlerin bir birçoğunun da İran’a karşı hazırlık amacıyla yapıldığı iddia edildi. Halbuki Biden'ın işgal altındaki topraklara yaptığı gezinin yeni enerji kaynakları arayışı için yapıldığını herkes biliyordu.

Pratik açıdan bakıldığında, kuşatma altında olduğu için en az imkana sahip Gazze ile baş edemeyen Siyonist İsrail, 3 gün içinde direnişin ortaya koyduğu şartlarla ateşkese boyun eğmek zorunda kalıyor.

Ya da Hizbullah Hareketi’nin uyarılarıyla Lübnan deniz sınırındaki petrol sahası konusunda geri adım atmak zorunda kalan Siyonist düşman dünya düzeninde aktif rol oynayan İran'la nasıl baş etmek istiyor!

Netanyahu kabinesinin radikal davranışları yeni çatışmalara ve Siyonistlerin daha fazla ölümüne neden oldu. Yeni iktidara geldiği için gücünü göstermeye çalışan aşırı sağcı Netanyahu kabinesinin Cenin’e yönelik saldırıları başarısız oldu, zira rejimin askeri saldırılarla kadın ve çocukları katletmesi Siyonistlerin de ölümüne yol açtı. Cenin katliamından bir gün sonra Filistinlilerin karşılık olarak çok sayıda siyonisti öldürüp yaralaması, rejimin işgal altındaki toprakların derinliklerinde bile güvenliğini sağlamada yeterli güce sahip olmadığını gösteriyor.

Belki de İran’la ilgili kara kampanyalar, ekonomik ve siyasi krizle boğuşan İsrail güçlerinin bütçe talebini haklı çıkarmak içindir. Örneğin 2020'de rejim güçleri Tenufa planının (İşgal ordusunun İran'la mücadele için 5 yıllık planı) uygulanması için büyük bir bütçe kaparak planı kendi çıkarları için kullanmaya başlamıştı.

Bu durumda İran'a karşı askeri seçenek iddialarının hayaller ve kuruntulara dayandığını söylenebilir. Bu seçeneği ortaya atanlar bile bunun hayata geçirilmesine şüpheyle bakıyor ve iç krizlerden kaçmak için böyle bir seçeneğe başvuruyorlar.

Kaldı ki Siyonistlerin herhangi bir savaşta onlara ihtiyaç duyduğu müttefikleri ABD ve Avrupa şimdiki durumda Ukrayna’yı bile kollayacak durumda değil. Onlar Siyonistlerin İran'a karşı çılgın maceralarına katılmak istemiyor, zira böyle bir savaş onlara telafisi mümkün olmayan büyük bedeller ödeteceğini iyi biliyorlar./tesnim

YORUMLAR

Adnan Şahbaz 1 yıl önce
Boş tehdit buysa dolu tehdit nedir?

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM