Rasthaber – Irak merkezli Haşdi Şabi’nin haber sitesi, ABD hava saldırısının kurbanlarının ve şehitlerinin enkazlardan çıkarılma anı ile saldırıda oluşan hasarı gözler önüne seren görüntüleri yayınladı.
ABD Savunma Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, Kerbela’da inşa edilen havalimanında ve el-Anbar ve Selahaddin eyaletlerinde Haşdi Şabi’ye yönelik “hassas” hava saldırıları gerçekleştirdiklerini açıkladı. Saldırıda birkaç Irak askeri şehid oldu ve birkaçı ise yaralandı.
ABD’nin bu alçakça adımı, Irak hükümetinde ve siyasi gruplarda protestolara ve öfkeye yol açtı. Irak Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın egemenliğinin açık bir ihlali olan ABD’nin bu saldırılarını, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne şikayet edeceklerini açıkladı.




