Avrupa Ligi’nde Yılın En İyi Savunma Oyuncusu Alpha Diallo Oldu

Basketbol Avrupa Ligi’nde (EuroLeague) sezonun en iyi savunmacısı ödülü sahibini buldu. Monaco formasıyla parkede devleşen Alpha Diallo, rakiplerine geçit vermeyen performansıyla ligin başantrenörleri tarafından "Yılın En İyi Savunma Oyuncusu" seçildi.

Avrupa basketbolunun zirvesinde heyecan devam ederken, sezonun bireysel başarıları da netleşmeye başladı. Monaco’nun kısa forveti Alpha Diallo, 2025-26 sezonu boyunca sergilediği dirençli savunma ve çok yönlü oyunuyla otoritelerden tam not aldı. Ligdeki takımların başantrenörleri arasında yapılan oylama sonucunda Diallo, savunmadaki caydırıcılığıyla bu prestijli ödülü müzesine götürmeye hak kazandı.

Diallo’dan İstikrarlı Performans

Monaco’nun başarısında kilit rol oynayan Diallo, normal sezonun her anında sorumluluk almaktan kaçınmadı. Çıktığı 38 maçta sadece savunmasıyla değil, hücum katkısıyla da dikkat çeken oyuncu; 11,9 sayı, 4,4 ribaunt ve 1,3 top çalma ortalamaları yakaladı. Özellikle rakibin en etkili skorerlerine karşı uyguladığı baskı, bu ödülü almasındaki en büyük etken olarak gösteriliyor.

Fenerbahçeli Melli İkinci Sırada Kaldı

Oylama listesinde Türk basketbolseverleri yakından ilgilendiren bir isim de üst sıralarda yer buldu. Fenerbahçe Beko’nun tecrübeli ismi Nicolo Melli, sezon boyu sergilediği başarılı savunma performansıyla oylamada ikinci sırayı elde etti. Listenin üçüncü sırasında ise Olympiakos’un oyun kurucusu Thomas Walkup yer aldı.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın