Celile’de Patlama: 1 Siyonist Öldü, 19 Kişi Yaralandı

Adem Namlı

Siyonist rejim medyası, işgal altındaki Filistin’in kuzeyinde bulunan Celile’de bir patlama meydana geldiğini, olayda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

Siyonist kaynaklar Yukarı Celile’de meydana gelen patlama sonucu çok sayıda Siyonistin yaralandığını duyurdu.

Siyonist rejimin Kanal 12 televizyonu, 1 kişinin öldüğünü ve 3’ünün durumu ağır olmak üzere 19 kişinin yaralandığını bildirdi.

Öte yandan Maariv gazetesi, işgal altındaki Filistin’in kuzeyindeki bombalı patlama olayının henüz sona ermediğini ve yaralıların hastanelere sevk sürecinin devam ettiğini yazdı.

İlk incelemelere göre, öğrencilerden birinin patlayıcı madde içeren bir cisimle temas ettiği ve patlamadan önce bu cismi muhtemelen çantasında taşıdığı belirtildi.

Buna rağmen işgal altındaki Kiryat Şmona yerleşimindeki Siyonist rejim polisi, patlamanın sebebinin bomba mı yoksa savaştan kalma bir füze harp başlığı mı olduğundan henüz emin olunmadığını açıkladı.

Siyonist rejim ordusu patlamanın meydana geldiği bölgeyi kapalı askeri bölge ilan etti.

Siyonist kaynaklar, yaralıları tahliye etmek üzere bölgeye helikopter sevk edildiğini bildirdi.

Israel Hayom gazetesi: “Netanyahu, İsrail’in kuzeyinde yaşanan olayın ardından sosyal medyadaki seçim canlı yayınını yarıda kesti.” haberini geçti.

Siyonist Rejim Ordu Radyosu: “Celile’deki olayda 20 kişi yaralandı; yaralılardan birinin durumunun son derece kritik, iki kişinin durumunun ise tehlikeli olduğu bildirildi.” açıklamasını yaptı.

Siyonist rejimin acil tıbbi müdahale merkezi (Maden David Adom): “Karmaşık bir olayla karşı karşıyayız; yaralıları tedavi ediyor ve hastanelere hızlı bir şekilde tahliyelerini gerçekleştiriyoruz.” itirafında bulundu.

Siyonist rejimin Kanal 12 televizyonu: “Kuzey sınırı yakınlarında düzenlenen bir okul gezisi sırasında öğrenciler ve eğitim kadrosu üyeleri yaralandı.” bilgisini paylaştı.

Siyonist Rejim Başbakanlık Ofisi, Netanyahu’nun kuzeyde meydana gelen bu ciddi olayın ayrıntıları hakkında bilgilendirildiğini açıkladı. Netanyahu yaralıların hastanelere nakledilmesi talimatını verdi ve durum değerlendirmelerine aralıksız devam ediyor.

Siyonist Rejim Eğitim Bakanlığı: “Bu son derece tehlikeli bir olaydır; öğrencilere, eğitim kadrosuna ve ailelerine yardım etmek için yetkililerle iş birliği yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ma’alot-Tarshiha Belediye Başkanı: “Patlamanın patlamamış mühimmat yüzünden meydana gelmiş olma ihtimalini değerlendiriyoruz.” dedi.

Walla News: “Olay bölgesi daha önce ordu ve polis tarafından patlayıcılardan temizlenmiş alan olarak ilan edilmişti; patlamanın Hizbullah’a ait eski bir füzeden kaynaklandığı görülüyor.” haberini aktardı.

 

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın