Nasrallah'ın Suikastına İlişkin Asılsız Söylentilerin Hedefleri

GİRİŞ: 28.09.2024 08:18      GÜNCELLEME: 28.09.2024 08:18
Rasthaber -   Katil İsrail dün geceden beri Hizbullah liderlerini hedef alma iddiasıyla Beyrut’a çok sayıda saldırı düzenledi.

Lübnan'ın resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesindeki Hureyk Mahallesi'nin bir dizi hava saldırısıyla hedef alındığı belirtildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesindeki Hizbullah’ın merkez karargahını hedef aldıklarını söyledi. Hagari, televizyonda yayınlanan açıklamasında, merkez komutanlığının 'sivil bölgelerin derinliklerinde bulunduğunu' öne sürdü.

ABD’nin Axios haber sitesinden Barak Ravid’in haberine göre, İsrailli yetkililer, saldırı sırasında Hizbullah yetkililerin karargahta olduğunu söyledi. Habere göre, İsrailli bir kaynak, saldırının ana hedefinin Hizbullah lideri Hasan Nasrallah olduğunu ileri sürdü.

Peki Seyyid Hasan Nasrallah'ın suikastına ilişkin asılsız söylentilerin hedefleri neler:

Bu söylentilerin hedefleri;

1.Sessizliği belirsiz olduğu için Genel Sekreteri konuşma yapmaya zorlamak.

2.Söylentiyi duyduktan sonra parti üyeleri arasındaki iletişimi sıklaştırmak, onların birbirlerinin konumlarını, isimlerini ve özelliklerini düşmana ifşa etmelerini sağlamak.

3. Hizbullah'ın sahip olduğu güvenlik durumunun kapsamının azalması ve kendilerine ve liderlerine olan güvenin kaybolmasını sağlamak.

4.Birkaç saat boyunca sahte bir zafer uydurmak ve bu sayede Siyonist kesimlerin moralini yükseltmek.

5. Yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden dolayı bu gece saha komutanlarına daha fazla suikast düzenlenmesini beklenebilir. Zira gecikme, düşmanın çıkarına değildir.

6.Destekçiler ve muhalifler arasında gerilimi körüklemek, çekişmeyi körüklemek ve toplumsal kavgaları teşvik etmek, bölge halkları arasında en yoğun halini alacaktır.

7.Haber yalan olduğu halde düşman, iç kamuoyunun güveninden yararlanıyor. Ordusunun moralini yükseltiyor ve ajanlarını cesaretlendiriyor.

8. Özellikle hassas askeri çatışmalarda herkesin söylentilere karşı dikkatli olması ve onlarla dikkatli bir şekilde ilgilenmesi gerekir. Çünkü bunlar, kahramanların bu konuda eğitilmesine bağlı olan iki ucu keskin bir kılıçtır.

️Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrullah'ın ölümüyle ilgili söylentiler, Siyonistlerin oynadığı bilgi oyununun sadece bir parçası. İsrail ve Amerikan medya güvenlik yapılarının emriyle yayılan medya manipülasyonlarının tuzağına düşmeyin. Bütün bunlar direniş ruhunu baltalamak ve onu değerli bilgilere ihanet etmeye zorlamak için yapılıyor.

 Hizbullah liderleri baskılara rağmen sabırla hareket ediyor ve düşmanın oyunlarına katılmaktan kaçınıyor. İsrail, saldırının başarı ihtimalinin çok düşük olduğunun farkında ancak sürekli haber üreterek etkisini artırmaya çalışıyor.

🔴Aslında gece boyunca pek çok farklı mesaj yayınladılar ama şimdi Nasrallah'a yönelik terör saldırısına ilişkin hiçbir güvenilir bilgi olmadan açıklamaları tekrarlayarak bilgilerin doğruluğunu teyit etmeye çalışıyorlar.

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM