BM’den Siyonist Bakanın Alçak Sözlerine Sert Tepki

GİRİŞ: 31.08.2024 08:37      GÜNCELLEME: 31.08.2024 08:37
Rasthaber -  Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Ravina Shamdasani, Siyonist İsrail'in sözde Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Batı Şeria’daki Filistinlilerin zorla yerlerinden edilmeleri yönündeki alçak önerisine tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Ravina Shamdasani, Siyonist İsrail'in sözde Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Batı Şeria’daki Filistinlilerin zorla yerlerinden edilmeleri yönündeki açıklamasını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Shamdasani, BM Cenevre Ofisinin haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Katz'ın "Batı Şeria halkı, Gazze'de yapıldığı gibi topluca zorla yerinden edilmeli" şeklindeki açıklamasını şiddetle kınayan Shamdasani, "Bu açıklamalar sadece çok kötü olan durumu daha da tırmandırmaya hizmet eder" dedi.

Shamdasani, yetkililer tarafından yapılan bu açıklamaların, insan hakları ihlallerini de teşvik edebileceğini aktardı.

Siyonist İsrail'in 28 Ağustos'ta geniş çaplı saldırılar başlattığı işgal altındaki Batı Şeria'da yaşananlardan da son derece endişeli olduklarını söyleyen Shamdasani, saldırıların buradaki felaket seviyesinde olan durumu daha da kötüleştirme riski taşıdığının altını çizdi.

Shamdasani, Batı Şeria'da Filistinlilere karşı işlenen ihlaller için uzun süredir devam eden bir "cezasızlık" durumunun olduğuna işaret ederek, bu ihlallerin kurbanları için hesap verebilirlik ve adalet olmadığını vurguladı.

Siyonist İsrail Dışişleri Bakanı Katz ise, Batı Şeria’daki halkın Gazze’deki gibi topluca zorla yerinden edilmesini gündeme getirmişti.

Siyonist Katz, katil İsrail rejiminim Batı Şeria’daki “tehdide karşı Gazze’deki gibi muamele etmeleri gerektiğini” dile getirerek, buradaki Filistinlilerin de “Gazze’de yapıldığı gibi topluca zorla yerinden edilmesi” gibi tüm adımların atılması gerektiğine dair alçak bir öneride bulundu.

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM