Hürmüz Boğazı’nda Panama bayraklı bir tankere mühimmat isabet etmesi sonucu 11’i Hint vatandaşı 12 mürettebat yaralandı.
Hindistan, salı günü, Umman açıklarında Hürmüz Boğazı’ndan geçerken bir mühimmatın isabet ettiği Panama bayraklı tankerin 12 mürettebatının yaralandığını açıkladı. Yaralıların Hasab kentinde tedavi gördüğü belirtildi.
Hindistan Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, “MT On Peace” adlı tankerde 17’si Hint vatandaşı olmak üzere 19 mürettebatın bulunduğunu ve yaralananlardan 11’inin Hindistan vatandaşı olduğunu bildirdi.
Hindistan Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki deniz taşımacılığına yönelik saldırıların sürmesinin Yeni Delhi açısından “derin bir endişe kaynağı” olduğunu vurguladı. Bölgede barış ve istikrarın korunması için bu saldırıların derhâl durdurulması çağrısını yineledi.
